Tærte med tomat og skinke

11. april 2020
Tærte med tomat og skinke

Tærte med tomat og skinke er en virkelig hverdagsklassiker og er perfekt familiemad! Tærten kan spises for sig selv, sammen med en håndfuld rucola eller en skøn grøn salat.

Herhjemme ELSKER vi tærte og jeg elsker, at eksperimentere med forskellige opskrifter. Jeg har før delt opskrifter såsom klassisk porre-bacon tærte , broccolitærte med serrano og en herlig filodejstærte med spinat og feta. Denne tærte med tomat og skinke smager helt forrygende og vil helt sikkert være et hit. Det er også super lækkert, at servere et udvalg af tærter til det store frokostbord – prøv dig frem og find dine ynglings tærter.

Hvis du gerne vil lave din tærtedej selv, så kan du finde min opskrift på en nem og grov tærtedej lige her.

Jeg er sikker på, at tærten vil gå rent ind hos børn – da der ikke er nogle skarpe smage eller for mange grøntsager i. Tærten får en lidt sødlig smag af tomatpure, den bløde skinke og selvfølgelig lidt syrlighed af cherrytomaterne. Det er dog vigtigt, at smage fyldet godt til med balsamicoeddike, salt og peber, da den ellers vil føles meget med hårene. Husk at smage fyldet til inden der kommes æg i.

Tærte med tomat og skinke

Fryseegnet

Du kan sagtens gemme resterne i køleskabet og nyde tærten de næste par dage.

Tærten er dog også super velegnet til, at fryse ned i små portioner, så du nemt kan tage et stykke tærte op, hvis hverdagen er for presset. Du skal blot være opmærksom på, at tærtebunden bliver ikke ligeså sprød hvis du varmer tærten op i mikroovnen. Det går hurtigere end i ovnen – men du vil få et lidt blødere resultat.

For et sprødere resultat, skal du sætte tærten ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 15 min. Sørg for, at tærten er varm hele vejen igennem.

Du kan evt. varme tærten lidt i mikroovnen for at få den varm hele vejen igennem, hvorefter du sætter den i ovnen i 10-15 min. ved høj varme, så bunden bliver sprød.

Tærte med tomat og skinke

Af Christina Antal portioner: 4

Tærte med tomat og skinke er en sand hverdagsklassiker og er perfekt familiemad! Tærten kan spises for sig selv, sammen med en håndfuld rucola eller en skøn grøn salat.

Ingredienser

  • 1 tærtedej - (brug en færdigkøbt eller brug evt. min opskrift på en grov tærtedej længere oppe i indlægget)
  •  
  • 150 g. skinke i strimler
  • 13-15 cherrytomater
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 lille tsk. timian
  • 1,5 tsk. salt
  • Godt med friskkværnet peber
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

1

Hvis du vælger at lave din tærtedej selv, så start med denne. Den skal nemlig på køl i 30-60 min og forbages i 30 min. Se link til opskrift længere oppe i indlægget.

2

Imens tærtedejen forbages laves fyldet.

3

Pil og skær løg i tern.

4

Hak hvidløget fint.

5

Kom løg og hvidløg på en middelvarm pande med smør. Lad stege indtil de begynder at falde sammen og bliver gennemsigtige.

6

Tilsæt tomatpure, timian og balsamico og steg yderligere et par minutter.

7

Kom det hele over i en skål og pisk det godt sammen med fløde, salt og rigeligt friskkværnet peber.

8

Smag til med salt og evt. mere balsamicoeddike.

9

Kom æggene i skålen og pisk det hele godt sammen.

10

Halver cherrytomaterne.

11

Når tærtedejen er færdig, fordeles skinken jævnt i bunden.

12

Kom æggemassen over skinken.

13

Top med cherrytomaterne. Den skårne side skal vende opad, så væsken kan fordampe.

14

Stil tærten tilbage i ovnen og bag ved 180 grader varmluft i ca. 35 min. indtil æggemassen har sat sig.

15

Server evt. tærten med en håndfuld rucola på toppen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar