Filodejstærte med feta og spinat

26. juni 2019
Filodejstærte med feta og spinat

Filodejstærte med feta og spinat er en super lækker og sprød tærte, som ikke alene er utrolig velsmagende, men også et fantastisk flot syn!

Denne tærte er noget helt særligt efter min mening. Filodejen gør, at tærten får et utrolig sprødt ydre og alle de små lag gør, at tærten for et super flot og luksuriøst ydre. Tærten er altid et hit, at server når der kommer gæster – og så er den virkelig nem at tilberede!

Jeg plejer, at købe filodej på frost så jeg altid har en portion i fryseren. Jeg er ikke nået til, selv at eksperimenterer med at lave filodej fra bunden, men hvis du er mester i dette, kan du selvfølgelig også bruge din egen dej.

Tærten er fyldt med en lækker blanding af blød fetaost, cheddar, æg, bacon og en masse spinat. Fyldet er utrolig cremet grundet den bløde feta – og det er derfor super vigtigt, at du bruger den rigtige fetaost. Osten må endelig ikke være for hård og salt. Jeg plejer altid at bruge den fra mærket PUCK i den blå emballage. Du kan også bruge andre, det vigtigste er bare, at du anvender en rigtig blød feta til denne opskrift. Til denne opskrift bruger jeg kun 300 g. feta. Jeg har derfor altid en rest, som jeg plejer at bruge til enten en grøn salat, pastasalat eller en god og cremet bønnesalat.

Når jeg laver denne filodejstærte plejer jeg altid, at gøre bagepapiret vådt og knuge det godt. På denne måde bliver det lidt mere fleksibelt og er nemmere at forme efter panden. Rigtig god fornøjelse!

Filodejstærte med feta og spinat

Af Christina Antal portioner: 4

Super lækker og saftig tærte lavet på filodej! Tærten er fyldt med det lækreste fetafyld med spinat og bacon.

Ingredienser

  • 200 g. filodej
  • 5 æg
  • 300 g. feta
  • 50 g. cheddar eller gruyér
  • 200 g. babyspinat
  • 200 g. bacon i tern
  • Cayennepeber
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn

2

Kom bacon på en middelvarm pande og steg gyldent og sprødt.

3

Imens kommes æg i en skål og pisket godt med en gaffel sammen med cheddar, salt og peber.

4

Fetaen smuldres i skålen og piskes godt ind i æggemassen.

5

Når baconet er sprødt kommes det også i skålen.

6

Sæt panden tilbage på varmen og steg spinaten til den begynder at falde sammen.

7

Lad det køle lidt af inden det vendes i æggemassen.

8

Tag et ark bagepapir og læg på køkkenbordet.

9

Læg nu 4 lag filodej ovenpå ved siden af hinanden.

10

Drys let med cayennepeber, salt, peber og slut af med et lidt olivenolie.

11

Kom igen 4 lag filodej ovenpå og fortsæt som ovenfor indtil der ikke er mere filodej.

12

Panden sættes tilbage på varmen og filodejen løftes over med bagepapiret ned mod panden.

13

Fór panden med dejen og lad det overskydende dej og bagepapir hænge ud over panden.

14

Kom nu æggemassen oveni og fold så det overskydende filodej over fyldet.

15

Det overskydende bagepapir skal ikke foldes over dejen, men blot rives af.

16

Lad panden stå på middelhøj varme i ca. 3-4 min. og sæt den herefter i ovnen.

17

Bag tærten i 20 min.

Bemærkninger

Denne tærte er enten til 4 eller 6 personer, alt efter om du servere noget lækkert tilbehør til retten.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar