Æggesalat

8. april 2020
Æggesalat med æg og karry

Med påsken for døren, er det endelig på tide, at jeg deler min opskrift på den bedste hjemmelavede æggesalat! Den passer perfekt til frokostbordet og er altid et hit blandt familie og venner.

Herhjemme fejre vi ikke rigtig påsken – måske lige med undtagelse af det traditionelle påskeæg. Men jeg ved, at der er mange familier, som hvert år står med den store påskefrokost på denne tid af året. I år er alt dog markant anderledes og mange må fejre påsken derhjemme med kun de aller nærmeste familiemedlemmere.

Uanset om i er mange eller få rundt om påskefrokosten i år, vil jeg anbefale dig at prøve denne æggesalat! Den passer jo perfekt ind i påsketemaet og det er derfor på tide, at jeg deler opskriften her på bloggen.

Æggesalat er jo i sig selv virkelig ikke svært at lave. Alligevel er det altid det min familie tigger om, hvis de skal spise frokost herhjemme. Det er næsten blevet et must på frokostbordet – og alle elsker det! Det gør jo bestemt ikke noget for mig, da æggesalat er nem og hurtig at smække sammen.

Jeg vil faktisk næsten ikke kalde dette en opskrift, da det blot er kogte æg blandet med mayonnaise og karry. Men hvor om alting er, så har æggesalaten en stor plads herhjemme og fortjener at blive nævnt her på bloggen. Jeg har før delt hvordan jeg laver både blødkogte og hårdkogte æg under serien: Kitchen basics. En serie hvor jeg deler de helt basale “opskrifter” og fremgangsmåder, som nybegyndere i køkkenet måske ikke kender.

Herhjemme servere vi altid æggesalaten til et godt rugbrød, enten friskt eller hårdt ristet. Hvis du ikke spiser brød, kan jeg også anbefale, at blande æggesalaten med en simpel grøn salat. Dette smager helt fantastisk og giver en rigtig god mæthed.

Æggesalat med æg og karry

Holdbarhed

Det er faktisk sjældent, at vi har rester af æggesalat, da vi eller vores gæster altid kaster sig over den ved frokosten. Hvis du står i den heldige situation, at have en lille rest, kan du sagtens gemme den i køleskabet.

Kom æggesalaten i en lufttæt beholder og sæt på køl i 2-3 dage.

Æggesalat

Af Christina Antal portioner: 4

Med påsken for døren, er det endelig på tide, at jeg deler min opskrift på den bedste hjemmelavede æggesalat! Den passer perfekt til frokostbordet og er altid et hit blandt familie og venner.

Ingredienser

  • 5 æg
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1/2 tsk. karrypulver
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Sæt en gryde med vand over at koge, kom lidt salt ved.

2

Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske, så de ikke slår mod bunden og går i stykker.

3

Kog æggene i 9 min.

4

Skyl æggene under koldt vand og pil skallen af.

5

Del æggene på begge led i en æggedeler (så du får små tern)

6

Kom æggeternene i en skål sammen med mayonnaise og karrypulver.

7

Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

8

Sæt på køl indtil du skal bruge det*

9

Pynt evt. æggesalaten med lidt hakket persille inden servering.

Bemærkninger

*Herhjemme kan vi godt lide æggesalaten lidt lun, så jeg laver den altid lige inden vi skal spise, så den ikke bliver kold.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar