Grøn salat med feta

15. juni 2019
Grøn salat med fetaost

Grøn salat med blød, cremet fetaost er helt klart en af familiens nye salat-favoritter! Den er spækket med lækre sprøde grøntsager og er vendt med en super blød feta som cremer hele salaten så vidunderligt!

Herhjemme leder vi altid efter en god ny salat. Vi prøver, at få salat eller andet grønt som tilbehør til aftensmaden – og så er det altså bare sjovere med nye og spændende ideer.

Denne grønne salat blev kreeret, da jeg gerne ville have en hel grøn salat. Jeg købte derfor en masse grønne og sprøde grøntsager og jeg synes selv, at sammensætningen er helt vidunderlig. Du kan sagtens flere forskellige grønstager eller undlade nogle af de grøntsager jeg har brugt. Det vigtigste er jo, at du og din familie kan lide salaten og ser frem til at spise den!

Salaten ville være perfekt til en omgang stærke grillspyd eller et lækkert og sprødt fyldt kalkunbryst! Du kan også spise salaten til frokost og nyde lidt brød til.

Det er helt klart fetaosten der gør denne salat til noget helt enestående. Det skal helt klart være den bløde fetaost efter min smag! Den gør også, at du helt kan undlade anden dressing. Jeg plejer altid at en fetaost fra mærket PUCK , da det er den blødeste og mest smagsfulde feta jeg har stødt på! Jeg bruger kun lidt under en halv pakke til denne opskrift, men kan anbefale bønnesalat med feta, vandmelonsalat eller en god spinatsalat med ærter og feta. Så kan du få brugt resten af osten.

Tips og tricks

Jeg har lavet salaten flere gange og brugt lidt forskellige grønstager hver gang, alt efter hvilke jeg lige havde ved hånden. På billedet er der brugt hjertesalat, edamame bønner, agurk, bønnespire og sukkerærter. En anden dag tilføjede jeg også ærter og grøn peberfrugt med stor succes!

Så prøv dig endelig frem og se hvad der fungerer for dig og din familie. Det kan være en fordel, at lade børnene være med til at vælge hvilke grøntsager, der skal i salaten. Dette øger chancerne for, at de rent faktisk vil spise salaten – da det altid er sjovere at spise noget, man selv har været med til at lave.

Grøn salat med feta

Af Christina Antal portioner: 6

En lækker grøn salat der er spækket med sprøde grønstager. Vendt med en lækker blød fetaost for det mest cremede resultat!

Ingredienser

  • 2 hjertesalat
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 bakke bønnespirer
  • 2 dl. edamame bønner
  • 1 agurk
  • 200 g. blød feta*
  • EVT:
  • 2 dl. ærter
  • 1 grøn peberfrugt

Fremgangsmåde

1

Tø edamame bønner og ærter op.

2

Skær imens resten af salaten fint og kom det hele i en skål. Jeg skærer også sukkerærter i fine stimler, så de fordeles bedre i salaten.

3

Skær fetaosten ud i tern og kom det i skålen.

4

Vend nu det hele godt sammen og pas på ikke, at mose osten for meget ud.

5

Sæt på køl indtil servering.

Bemærkninger

Jeg bruger altid mærket PUCK - Mediterranean style white cheese i den blå indpakning.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar