Kylling i karry

15. april 2020
Kylling i karry med gulerødder, bønnespire, babymajs, sukkerærter og peberfrugt.

Kylling i karry er efterhånden en familieklassiker og smager fuldstændig fantastisk! Her deler jeg min opskrift spækket med en masse herlige grøntsager og mørt kylling.

Jeg har altid elsket kylling i karry! Da vi boede hjemme, var der intet bedre end at bestille retten ved den lokale kinesiske restaurant! Portionerne var altid så store, at vi heldigvis kunne dele én portion og så bestille indbagt kylling med sursød sovs til – on the side. Det var virkelig tider!

Det er efterhånden længe siden vi flyttede, men kylling i karry står stadig som en af mine favoritter. Da jeg flyttede hjemmefra, begyndte jeg at eksperimentere med min egen opskrift på den fantatiske ret. Den skulle jo gerne smage lige så godt som den købte! Jeg synes selv, at denne opskrift rammer smagen helt fantastisk. Der er dog lidt flere grøntsager i retten for en lidt sundere version. Grøntsagerne kan du skifte ud alt efter, hvad der falder i din families smag. Prøv fx. med bambusskud, vandkastanjer, squash eller broccoli.

Hvis du ligesom jeg elsker curry-retter, så kan jeg også anbefale at afprøve en indisk tikka masala eller en thai curry med champignon for et kødfrit alternativ.

Kylling i karry med gulerødder, bønnespire, babymajs, sukkerærter og peberfrugt.

Kylling i karry er perfekt frysemad!

Du kan sagtens gemme resterne fra kylling i karry. Grøntsagerne har ikke helt samme bid når de varmes op igen – men retten smager nu stadig helt fantastisk.

Vi plejer som regel, at komme resterne i køleskabet og spise dem inden for de næste par dage. Du kan dog også sagtens gemme resterne i fryseren, hvis du vil gemme retten i længere tid.

Som jeg også nævnte under min opskrift på tikka masala, så kan du sagtens gemme resterne sammen med ris. Dette gør det endnu nemmere når resterne skal spises. Dog skal der være rigeligt sovs over risene når retten fryses. Risene suger nemlig en del væde og retten ellers kan blive en smule tør.

Kylling i karry

Af Christina Antal portioner: 4

Kylling i karry er efterhånden en familieklassiker og smager fuldstændig fantastisk! Her deler jeg min opskrift spækket med en masse herlige grøntsager og mørt kylling.

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 1 ds. kokosmælk
  • 4 spsk. god karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1-2 spsk. soyasauce
  • 1 lime
  • Salt og peber
  •  
  • GRØNTSAGER
  • 2 store gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 150 g. champignon
  • 8-10 friske babymajs
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 pakke bønnespire
  •  
  • 3 dl. jasminris
  • 5 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

1

Start med at ordne grøntsagerne.

2

Skræl gulerødder og del dem i 3-4 dele. Halver dem og skær dem i skiver.

3

Babymajs skæres i tre dele og Champignon skæres i skiver.

4

Halver løg og skær dem i tynde skiver og hak hvidløget fint.

5

Peberfrugten skæres i lange stimler og sukkerærterne snittes i mindre skiver.

6

Skær også kyllingen i tynde stimler.

7

Sæt nu risene over at koge. Kom ris, salt og vand i en gryde og bring i kog under låg. Når de koger, skues der ned på svagt blus. Lad risene simre yderligere i 12 min. Hvis risene er færdige før din sovs, så sluk varmen og lad dem stå under låg til du er klar til at servere.

8

Når risene er sat over, kommes der 2 spsk. olie i en stor sauterpande på middel-høj varme.

9

Kom karrypulver og gurkemeje på panden og svits det godt af.

10

Tilsæt løg og hvidløg og steg det til det begynder at falde sammen.

11

Kom kyllingen på panden og lad den gennemstege ved høj varme, så den tager lidt farve. Pas på ikke at branke løgene.

12

Når kyllingen er gennemstegt tilsættes champignon, gulerødder og babymajs. Steg dem i et par minutter, indtil væsken er stegt væk fra champignonerne.

13

Tilsæt kokosmælk og bring i kog.

14

Når retten koger, tilsættes sukkerærtet, bønnespire og peberfrugt. Disse grøntsager skal kun koge et par minutter, ellers bliver de overkogte og kedelige. Hvis dine ris ikke er færdige endnu, så vendt med at komme grøntsagerne i retten, indtil der kun er 2 minutter tilbage.

15

Smag retten til med saft fra 1 lime, soyasauce og evt. salt, peber og mere karry.

Måske vil du også synes om

6 Kommentarer

  • Svar
    Lis
    22. marts 2021 at 20:10

    Smager virkelig godt 👌😊.

    • Svar
      Christina
      25. marts 2021 at 15:33

      Tusinde tak Lis, dejligt du kunne lide retten 😀 Vi elsker den også herhjemme 🙂

      • Svar
        Ida
        1. august 2021 at 11:47

        Hvor mange g/dl kokosmælk? Synes man kan få lidt forskellige størrelser i supermarkederne 🙂

        • Svar
          Christina
          29. august 2021 at 23:26

          Hej 🙂 Jeg bruger en dåse på 400 ml, de normale man kan få i alle supermarkederne 🙂 mener ofte de små er kokoscreme som er lidt federe i det 🙂

  • Svar
    Lena
    31. januar 2024 at 13:20

    kan man erstatte kokosmælk med noget andet, da min mand er allergisk?

    • Svar
      Christina
      4. februar 2024 at 10:36

      Hej Lena 🙂
      Du kan sagtens erstatte kokosmælken med fløde eller madlavningsfløde 🙂 Det får måske ikke helt samme eksotiske smag, da kokossmagen så udebliver, men retten bliver super lækker alligevel 😀

      God fornøjelse
      Venlig hilsen Christina

    Skriv en kommentar