Tærte med porre og bacon

3. oktober 2019
Tærte med porre og bacon. Porre-bacon tærte

Tærte med porre og bacon er en all-time favorit herhjemme! Porre-bacon tærte er super simpel aftensmad, som altid vækker glæde blandt middagsgæster.

Jeg ELSKER tærte og især denne porre-bacon tærte! Den er inspireret af min fars opskrift og måske er dette grundet til, at jeg holder så meget af den. Min far er gammel bager og kreerede denne tærte til mig, da jeg pludselig besluttede mig for, at jeg ikke kunne leve af andet i en periode. Jeg var fuldstændig skudt af kombinationen af den sprøde tærtebund og det cremede fuld med det sprøde bacon.

Tærtedejen er lavet ud fra min favorit opskrift, som giver en super sprød tærtedej som også er grov og mætter godt. Hvis du selv har en favorit bund, så lav endelig den og kom fyldet fra denne opskrift i. Du kan også sagtens købe en færdiglavet tærtedej. Jeg vil dog sige, at de færdiglavede tærtedeje ikke bliver ligeså sprøde og så er smagen bare heller ikke helt det sammen, som en hjemmelavet dej lavet på rigtig smør.

Tærter kan varieres i det uendelige og der er super mange lækre kombinationer. Som sagt er tærte med porre og bacon min ultimative favorit! Dog er både broccolitærte med serrano eller fisketærte med dild også nogle vildt lækre tærter. Prøv endelig nogle forskellige og se hvilke der er din favorit!

Tærte med porre og bacon

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • Tærtedej - se opskrift i link ovenfor
  • 2 æg
  • 250 ml. fløde
  • 1 pakke bacon i tern
  • 3 store porre
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 40 g. revet mozzarella ost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tærtedejen samles og forbages. Se fremgangsmåde i link ovenfor. Dejen skal stå i køleskab i 1 time inden den kommes i ovnen og forbages i 30 min., så lav den i god tid.

2

Imens tærtedejen bager tilberedes fyldet.

3

Kom bacontern på en middelvarm pande og steg det næsten sprødt.

4

Imens renses porrene. Skær hver porre i tre dele og halver dem. Rens dem under rindende vand, til der ikke er mere jord imellem lagene.

5

Snit nu porrene i skiver og kom dem på panden når baconet er næsten helt sprødt.

6

Krydder med salt, peber og hvidløgspulver. Smag det godt til.

7

Pisk æg, fløde og ost godt sammen og krydder med ca. 1 tsk. salt og friskkværnet peber.

8

Når tærtedejen er forbagt, kommes bacon-porre fyldet over i tærten.

9

Kom æggemassen over. Fordel jævnt.

10

Tærten kommes tilbage i ovnen og bages færdig i 35 min. ved 175 grader varmluft.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar