Frittata med champignon og rucola

22. februar 2020
Frittata med champignon og rucola

Frittata med champignon – eller æggekage som mine forældre nok ville kalde opskriften, er utrolig simpel at lave! Den er perfekt til kødfri dag og smager fortryllende med en god salat til.

Jeg har altid været glad for frittata og har delt opskrifter på frittata med skinke og en simpel spansk tortilla med kartofler. Denne frittata er fyldt med champignon, cheddarost og toppet med rucola og er inspireret af Jamie Oliver.

Det er først for nylig, at jeg er begyndt, at spise rucola. Jeg tror, at den lidt skarpe smag skræmte mig lidt – men nu elsker jeg det! Jeg blev simpelthen ved med at spise det indtil, at mine smagsløg skiftede mening. Her er jeg nok lidt stædig, men der var simpelthen for mange opskrifter jeg gerne ville prøve, hvor rucola var en stor del af indholdet. Så jeg besluttede mig for, at blive ved med at prøve, indtil jeg kunne lide det. Hvis du ikke har haft ligeså stor held som jeg – og stadig ikke er glad for rucola, kan du skifte den ud med spinat. Hvis du gør dette, ville jeg dog komme lidt mere friskkværnet peber over retten.

Jeg elsker champignon og synes, at de giver denne frittata en vidunderlig fylde og smag uden at retten behøver kød. Hvis du gerne vil peppe retten lidt op, kan du vælge, at komme bacon i tern i som steges sprødt.

Herhjemme servere vi retten til en god enkel grøn salat. Du kan dog også servere den til en lidt mere fyldig broccolisalat og evt. et godt flute til. På denne måde, for du lidt mere gods til aftensmåltidet, hvis du ikke synes, at retten mætter nok i sig selv.

Frittata med champignon og rucola

Af Christina Antal portioner: 3

Frittata med champignon - eller æggekage som mine forældre nok ville kalde opskriften, er utrolig simpel at lave! Den er perfekt til kødfri dag og smager fortryllende med en god salat til.

Ingredienser

  • 8 æg
  • 400 g. champignon
  • 50 g. modnet cheddar
  • 2 poser rucola (á ca. 75 g. hver)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Skær champignon i skiver og kom dem på en varm pande med lidt smør.

3

Steg svampene indtil de er har fået noget farve. Det tager omkring 5-7 min.

4

Krydder med salt og peber.

5

Skyl den ene pose rucola og kom på panden og vend rundt til det begynder at falde sammen.

6

Pisk æggene i en skål og krydder med lidt salt.

7

Riv osten og kom den i æggemassen.

8

Hæld nu æggemassen på panden og steg i 1-2 min. indtil munden har sat sig.

9

Kom nu panden i ovnen og bag i 10 min. indtil æggene er stivnet og overfladen er blevet gylden.

10

Skyl imens den anden pose rucola.

11

Når frittataen er færdig, vippes den ud på et skærebræt eller serveringsfad og toppes med rucola lige inden servering.

Bemærkninger

OBS: brug en pande som kan tåle at komme i ovnen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar