Simpel grøn salat

8. januar 2020
Simpel grøn salat

Super hurtig salat som er virkelig nem at gå til og som aldrig bliver kedelig. En simpel grøn salat, som hurtig er blevet min go-to salat til de dage, hvor aftensmaden trænger til lidt mere grønt.

Januar betyder for mange en frisk start – især ift. sundhed og kost. Herhjemme er det ingen hemmelighed, at vi elsker fløde, smør og pasta. Men det nye år, betyder også lidt mere grønt i vores hverdag. Herhjemme starter vi ud med denne grønne hverdagsklassiker.

En simpel grøn salat går bare godt til alt! Så istedet for, at bandlyse pastaretter, så servere vi blot en mindre portion og supplere med lidt forskelligt grønt. Hvis du mangler inspiration til andre grønne retter, kunne du også afprøve broccolisalat, kold bønnesalat med feta, varm bønnesalat med solsikkekerner eller en skøn salat med spinat, ærter og feta.

I mange år, kørte vi en lidt småkedelig salat, som bestod af hjertesalat, agurk og revet gulerødder og rød peberfrugt. Denne kørte vi selvfølgelig træt i, da det blev alt for “tørt” og ja, småkedeligt! Jeg afprøvede derfor forskellige salat-kombinationer og kom frem til denne. Salaten er super frisk, hurtig at lave og passer stort set til alt.

Det er egentlig ikke en opskrift, da det blot er at hakke grøntsagerne og blande dem sammen. Jeg deler den dog alligevel idag, da jeg selv ofte står og mangler inspiration til lækre hverdagssalater. Hvis der er nogle af grøntsagerne du eller din familie ikke er stor fan af, kan de blot skiftes ud med nogle som i elsker og gerne vil have i salaten.

Serveringsforslag

Vi servere som sagt ofte denne salat til klassiske retter som lasagne, porre-bacon tærte, spaghetti med kødboller eller en skøn paneret kylling. Du kan dog sagtens tilsætte til protein som fx kylling, tun eller kikærter og spise salaten som hovedret. Mulighederne er mange og jeg håber, at du og din familie vil nyde denne grønne perle.

Salaten kan holde sig frisk i køleskabet i 2-3 dage. Det er dog vigtigt, at fjerne kernerne fra agurken, så salaten ikke bliver for våd.

Simpel grøn salat

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 1 pose salatmix (eller en blanding af spinat og rucola)
  • 1/2 agurk
  • 1 dl. ærter
  • 10 cherrytomater
  • 1-2 forårsløg
  • 1 bakke karse til at pynte med.
  • Evt. 1-2 gulerødder*

Fremgangsmåde

1

Tø ærterne op i lidt håndvarmt vand.

2

Skyl resten af grøntsagerne godt. Slyng salaten tør for vand.

3

Halver agurken, og del igen i to. Fjerne kernerne (den våde del i midten). Skær herefter agurken i tern.

4

Skær tomaterne i halve eller kvarte.

5

Snit forårsløget i tynde skiver.

6

Bland nu alle grøntsagerne sammen og klip evt. karse ud over salaten.

Bemærkninger

*Nogle dage kommer vi også 1-2 gulerødder i salaten, som skæres i samme størrelse som agurken.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar