Svensk pølseret med karry

26. februar 2021
Svensk pølseret med karry

Svensk pølseret er en klar favorit blandt børn og ikke uden grund! Det er en fantastisk hverdagsret fuld af smag og virkelig nem og ligetil at kaste sig ud i.

Svensk pølseret er en sand familieklassiker og dette er min mors opskrift på den herlige ret. Den er en smule mere utraditionel, da hun bruger både karry og lidt karry-ketchup i retten. Det lyder måske lidt mærkeligt, men hold da op hvor det smager godt! Den mere traditionelle opskrift med tomatpure og paprika er også skøn – men denne slår den altså til hver en tid her i familien.

Hvis du leder efter nemme hverdagsretter i en travl hverdag, så er svensk pølseret et godt bud! Retten er super at lave sammen med børn, da den ikke kræver de store knivfærdigheder og er samtidig en super billig ret. Dog vil jeg sige, at du med fordel kan købe nogle rigtig gode pølser til retten – da det løfter den betydeligt.

Andre retter du kan lave sammen med ungerne kunne fx. være en super nem kylling i stegeso, klassisk lasagne, boller i karry eller en god børnevenlig bolognese.

Svensk pølseret med karry

Kolde kartofler er bedst!

Kolde kartofler er altid bedst når de skal bruges i sådan en ret som denne. De er nemmere at skære samt går ikke så nemt i stykker i sovsen. Kog derfor dine kartofler i god tid – gerne nogle timer før du skal lave aftensmad. På den måde har de god tid til at køle helt ned inden de skal bruges.

Jeg håber du vil give dig i kast med denne lækre og lidt anderledes opskrift på den klassiske svenske pølseret!

Svensk pølseret med karry

Af Christina Antal portioner: 4

Svensk pølseret er en favorit bland børn og ikke uden grund! Det er en fantastisk hverdagsret fuld af smag og virkelig nem og ligetil.

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 8 pølser
  • 1 stort løg
  • 2 dl. fløde
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. tomatpure (eller 1 stor dåse)
  • 1/2 dl. karryketchup
  • 3 spsk. karry
  • 1 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • Evt. purløg eller persille til at pynte med

Fremgangsmåde

1

Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde og dæk dem med vand.

2

Kom godt med salt ved og sæt over at koge under låg. Når kartoflerne koger, skrues der ned på svagt blus og de koger videre i 15-18 min. eller indtil de er møre.

3

Sæt kartoflerne til afkøling. Det er nemmest, at skære dem ud hvis de er kolde, så kog dem et par timer før du skal spise.

4

Skær pølserne i skiver og kom dem på en pande med 1 spsk. smør, karry og paprika og lad stege ved middel-høj varme.

5

Hak imens løgene i tern. Når pølserne begynder at tage farve og blive sprøde kommes løgene på panden og steges med i et par minutter indtil de også begynder at tage en smule farve.

6

Skær imens de kolde kartofler i tern.

7

Når løgene er begyndt, at tage lidt farve skubbes pølser og løg ud til siderne på panden og tomatpureen tilsættes og svitses lidt af.

8

Tilsæt så karryketchup, fløde og mælk og rør det hele godt sammen med pølser og løg.

9

Smag sovsen til med salt, peber og evt. mere karryketchup.

10

Kom til sidst kartoffelternene i sovsen og lad det koge op.

11

Når kartoflerne er gennemvarmet er retten klar til servering.

12

Drys evt. med lidt hakket purløg eller persille inden servering.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar