Spansk tortilla

4. maj 2019
Spansk tortilla

Spansk tortilla er en virkelig nem og billig aftensmad. Det er egentlig bare en æggekage med sprøde kartofler og velduftende timian – hurtig og simpel!

Jeg har lavet spansk tortilla utallige gange. Det var især en favorit da vi studerede, da den var så billig at købe ind til. Desuden er retten virkelig hurtig og enkel at lave, hvilket egner sig utrolig godt til de travle hverdagsaftner.

Jeg steger kartoflerne på panden, da jeg synes dette giver retten lidt mere kant. Du kan dog også sagtens bare bruge kogte kartofler – især hvis du har en rest. Jeg vil dog stadig anbefale, at stege dem hårdt op på panden, så de får en sprød stegeskorpe.

Jeg vil klart anbefale at servere noget til denne æggekage, så den mætter lidt mere og måltidet ikke bliver for ensformigt. Du kan dog sagtens nyde retten uden tilbehør, dette har vi gjort masser af gange. Det kan dog hurtig blive lidt småkedeligt. Jeg servere den derfor oftest sammen med en grøn salat eller denne skønne bønnesalat med feta for et lidt mere friskt element.

Retten er et super hurtigt aftensmåltid, men fungere også glimrende som tilbehør til tapas eller på brunchbordet. Her vil jeg anbefale, at servere den sammen denne frittata med skinke og ost – så er der lidt mere at vælge imellem. Du kan servere den sammen med en simpel æggekage med bacon eller en frittata med friske grønne asparges.

Spansk tortilla

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 600 g. kartofler med tynd skræl
  • 7 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret timian*
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2

Skyld kartoflerne og skær dem i tynde skiver på ca. 1 cm.

3

Hak løg og hvidløg fint.

4

Kom kartoflerne på en pande med olivenolie på middel varme. Steg dem godt i 5 min.

5

Tilsæt løg og lad dem stege med indtil de begynder at tage farve.

6

Kom hvidløg og timian på panden og krydder godt med friskkværnet peber. Steg yderligere et par minutter.

7

Sørg for, at kartoflerne er møre. Tjek om de der lette at skære over med en kniv.

8

Pisk æggene godt og krydder med salt og peber.

9

Hæld æggemassen over kartoflerne og steg det til siderne begynder at sætte sig og blive stive.

10

Kom nu panden i ovnen og skru ovnen om på grill funktion.

11

Bages i ca. 8 min. Tages ud når overfladen har sat sig og er blevet gylden.

Bemærkninger

* Kan erstattes med rosmarin - men pas på der ikke kommer for meget i retten, da det smager meget kraftigt. Du kan også vælge at bruge frisk timian hvis du har det.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar