Ciabattaboller – hurtig og nem opskrift

19. februar 2021
Lækre ciabattaboller

De lækreste ciabattaboller med en super sprød skorpe og en lækker svampet krumme. Opskriften her tager ingen tid at lave og giver samtidig de lækreste boller!

Hvem elsker ikke lækre sprøde ciabattaboller? Desværre tager den mere traditionelle opskrift lidt mere kompleks at lave, da den både skal foldes og har en lang hævetid. Jeg har afprøvet denne opskrift nogle gange efterhånden og den giver følelsen af ciabattaboller og tager ingen tid at lave – win win!

Bagesten eller bageplade til dine ciabattaboller?

Du kan bage bollerne på lidt forskellige måder, alt efter om du har en bagesten eller ej. Hvis du ikke har en bagesten, kan du sagtens bruge en almindelig bageplade. Den skal blot varme op sammen med ovnen, så den er brændvarm når bollerne flyttes over på pladen. Dette gør, at dejen får et chok og hæver super flot op – plus giver en super sprød skorpe.

Desuden er det vigtigt, at du skruer ovnen op på alt hvad den kan trække. På den måde får du den sprødeste skorpe samtidig med, at bollerne hæver flot op og får noget højde.

Vi plejer, at bruge disse ciabattaboller til lækre sandwich, som fx disse skønne sandwichs med serrano og parmesan, kylling-bacon sandwich eller de mest luksuriøse po boy sandwichs. Bollerne kan også sagtens laves lidt længere og bruges som flutes med en lækker hvidløgssmør. Det gør vi ofte herhjemme og bruger dem som tilbehør til fx. lasagne eller til en god salat med laks.

Hurtige ciabatta boller

Af Christina Antal portioner: 8 stk.

Ingredienser

  • 5 dl. lunket vand
  • 600 g. tipo 00 hvedemel
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. olivenolie
  • Evt. 2 spsk. surdej hvis der ønskes en mere markant smag til bollerne.

Fremgangsmåde

1

Gær og vand kommes i røremaskinen og gæren opløses godt.

2

Rør herefter mel og salt i vandet og rør hurtigt sammen indtil alt vandet er optaget i melet.

3

Lad nu den uæltede dej stå og hvile i 20 min.

4

Herefter æltes dejen sammen med olien i 10-12 min. i en røremaskine. Dejen skal blive elastik og blød og dejen skal kunne lave et fint glutennet, når du tager en klump op og strækker den ud, uden at den går i stykker.

5

Kom lidt olie i en skål og kom herefter dejen herover i.

6

Vend dejen i olien og lad den nu stå og hæve i 2 timer.

7

Når der er 30 min. tilbage, tændes ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du har en bagesten varmes denne op sammen med ovnen og ellers brug en bageplade, som ligeledes opvarmes sammen med ovnen.

8

Når ovnen er varm, vendes dejen ud på et meldrysset bord og den dryssen med mel ovenpå.

9

Del nu dejen i 8 aflange boller med en dejskraber.

Bagesten

10

Tag risten med bagestenen og kom 4 af bollerne forsigtigt over på stenen og sæt hurtig det hele tilbage i ovnen.

11

Bag i 5 min. på 250 grader varmluft og skru herefter om på almindelig ovn og bag yderligere i 9 min.

12

Når bollerne er færdige tages bagestenen igen ud, bollerne fjernes og de 4 sidste boller kommes over på stenen og får samme tur i ovnen som forrige hold.

13

Køl bollerne af på en bagerist og nyd dem eller frys ned.

Bageplade

14

Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom bagepapir på.

15

Kom 4 af bollerne over på pladen og sæt hurtigt i ovnen igen og bag som beskrevet ovenfor.

Bemærkninger

Fryser virkelig godt! Frys dem ned når de er kølet af. Tø dem enten op på køkkenbordet eller i mikroovnen på defrost. Rist dem efterfølgende på en brødrister eller i ovnen, hvis du ønsker bollerne sprøde og næsten som nybagte!

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar