Kylling stroganoff med porre og champignon

30. maj 2019
Kylling stroganoff

Kylling stroganoff med porre og champignon er en super simpel ret, der tager overraskende kort tid at tilberede og er fuld af smag!

Denne opskrift er inspireret af Jamie Olivers kogebog Alle kan lære at lave mad. Jeg finder stor inspiration fra både hans programmer og kogebøger og bladre ofte rundt i dem. Personligt fifler jeg meget med opskrifterne, så de kommer til at passe til mig og min familie og vores præferencer.

Denne opskrift på kylling stroganoff synes jeg kan noget helt særligt! Den er langt fra den klassiske stroganoff med oksekød og tomat. Denne er lidt lettere i smagen og får en friskhed fra porre og forårsløg.

Herhjemme servere vi retten over ris – det smager helt fantastisk! Hvis du leder efter flere lækre opskrifter der serveres over ris, kan jeg varmt anbefale både teriyaki-koteletter, champignon i kokosmælk eller en helt klassisk koteletter i fad.

Porrene er stjernen i retten efter min mening. Jeg bruger derfor ikke ret meget kylling i retten, hvilket gør den mere budgetvenlig. Herhjemme prøver vi at skære lidt ned på kødmængden, så vi kan købe kød af bedre kvalitet. Denne opskrift passer derfor perfekt ind hos os.

Retten er velegnet til at fryse ned. Du skal blot tø retten op og varme den i en lille gryde, tilberede friske ris og server med friske forårsløg. Jeg har også haft succes med, at fryse både rester af ris og sovs ned i samme bøtte. Når du så skal bruge et hurtigt måltid, tør du retten op og smide bøtten ind i mikroovnen i et par minutter – SUPER nemt!

Kylling stroganoff med porre og champignon

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 3 porre
  • 3 forårsløg
  • 2 kyllingebryst
  • 250 g. champignon
  • 250 ml. fløde
  • 1 dl. hvidvin
  • 1/2 citron
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber
  • Jasminris*

Fremgangsmåde

1

Del hver porre i tre dele og halver dem. Skyld dem grundigt imellem hvert lag så du undgår jord. Skær dem herefter i skiver.

2

Skyld og skær forårsløg i skiver. Gem halvdelen til servering.

3

Skær champignon og kylling i tynde skiver.

4

Sæt ris over at koge under låg. Når de begynder at koge skrues der ned på lavt blus og koges færdig i 12 min.**

5

Imens kommes smør på en stor pande. Tilsæt porre og halvdelen af forårsløgene og vend det godt rundt, tilsæt lidt salt og hvidvin og kom et låg på med en lille sprække så dampen kan slippe ud.

6

Lad porre og forårsløg simre i hvidvinen i ca. 5 min.

7

Tilsæt herefter kylling, champignon og fløde og lad det simre under låg i 10 min.

8

Smag til med salt, peber og citronsaft. Start med lidt citronsaft og tilsæt så mere efter smag - pas på retten ikke bliver for syrlig.

9

Drys de sidste forårsløg over retten og server sammen med ris.

Bemærkninger

*Jeg plejer at koge omkring 1 dl. pr. person. Fx. 4 dl. ris til 8 dl vand og kom lidt salt ved. ** Hvis risene er færdige før resten af retten, kan de sagtens stå og trække under låg. Husk bare at sluk for varmen, så de ikke brænder på.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar