Spaghetti bolognese: Nem og lækker kødsovs

9. juni 2019
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese, pasta og kødsovs eller tomatsovs – kært barn har mange navne. Opskriften her giver dig en utrolig simpel og velsmagende bolognese som vil være et hit på spisebordet!

Herhjemme har vi altid kaldt retten for tomatsovs – nok fordi sovsen er rød og fyldt med tomater. Men for en god ordens skyld, kalder vi idag retten for hvad den er – en bolognese.

Dette er dog en meget simpel udgave af en bolognese, da min kæreste ikke er så vild med for mange grøntsager i retten. Hvis du og din familie gerne vil have lidt mere grønt i, kan jeg anbefale både bladselleri, gulerødder og rød peberfrugt.

Herhjemme plejer vi, at lave en stor portion og fryse små portioner ned. Retten fryser virkelig godt – og så er det langsommelige arbejde jo allerede overstået. Så skal du blot tage en lille portion op og varme imens du koger spaghettien.

Serveringsforslag

Jeg plejer at bruge resterne på to forskellige måder – hvilket giver to forskellige smagsoplevelser. Der er den traditionelle måde, hvor du blot servere bolognesen over spaghetti hvorefter du drysser med lidt parmesan. Sådan plejer jeg altid at servere retten, den dag jeg har tilberedt sovsen.

Spaghetti bolognese

Den anden version, benytter jeg ofte når jeg bruger rester fra køl eller frys. Her varmer jeg bolognesen op på en pande, koger spaghettien og vender det hele sammen på panden. Dette giver en lidt mere sammenhængende ret, hvor der ikke er ligeså meget sovs. Denne måde er også rigtig god, hvis du gerne vil have sovsen til at strække til flere, da du ikke skal bruge ligeså meget sovs pr. person.

spaghetti bolognese

Uanset hvilken metode du vælger, så håber jeg, at du og din familie kan lide min version af spaghetti bolognese! Server gerne retten sammen med et lækkert sprødt flutes, en god salat og et godt glas rødvin.

Spaghetti bolognese

Af Christina Antal portioner: 4-6

En super lækker og simpel opskrift på en klassisk spaghetti bolognese

Ingredienser

  • 400 g. hakket oksekød*
  • 2 ds. flåede tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1-2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1-2 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • Parmesan

Fremgangsmåde

1

Pil og snit løg og hvidløg fint.

2

Kom olie i en gryde og tilsæt løg. Svits godt på middelhøj varme.

3

Når løget er begyndt at blive transparent, tilsættes hvidløget og svitses med i et par minutter.

4

Kom herefter kødet i gryden sammen med krydderierne samt salt og peber.

5

Brun kødet godt af - sørg for at hakke det godt, så der ikke er store klumper af kød.

6

Blend imens tomaterne og tilsæt sukker**

7

Kom de blendede tomater i gryden og rør godt sammen.

8

Lad sovsen simre i 45 min.

9

Sæt en stor gryde vand over at koge og kog pastaen efter anvisning - ca. 8-10 min.

10

Lige inden servering, smages sovsen til med balsamicoeddike, salt, peber og evt. mere basilikum.

11

Server retten med lidt friskrevet parmesan.

Bemærkninger

*Jeg bruger økologisk hakket oksekød og bruger derfor 400 g. Hvis du har en pakke med 500 g. kan du også sagtens bruge den. ** Jeg tilsætter lidt sukker, da tomater fra dåse godt kan være lidt syrlige.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar