Grillspyd med mørbrad

9. juni 2019
Grillspyd af mørbrad med chili-tomatmarinade og forårsløg

Grillspyd med mørbrad er en SKØN ret til sommerens grillaftener! Denne opskrift giver dig en super mør svinemørbrad, der er dejlig krydret og stærk.

Opskriften er inspireret af det indiske køkken, hvor marinaden består af knuste tomater og krydderier og en hel masse chili. Hvis man skulle tage udgangspunkt i det indiske køkken, ville man nok bruge hele tørrede chili. Jeg har dem sjældent på lager, så jeg bruger stødt chili, som jeg altid har på mine hylder.

For det bedste og mest smagsfulde resultat, vil jeg anbefalde at marinere kødet natten over i køleskabet. På denne måde, får krydderierne lov til at trække ind og kødet står og bliver mørt af saften fra tomater og ananas. Hvis du står og skal bruge grillspydene i aften, kan du sagtens bare marinere kødet i nogle timer på køl.

Jeg synes, at det er helt vidunderligt, når sommeren nærmer sig og man begynder at kunne dufte grillen udenfor. Man kan fornemme alle de mange familier som samles om grillen og nyder det danske sommervejr. Disse grillspyd med mørbrad ville egne sig super godt til disse grillaftener og ville gå godt sammen med både coleslaw, fetasalat, bønnesalat, vandmelonssalat eller en god klassisk kartoffelsalat.

Grillspyd af mørbrad med chili-tomatmarinade og forårsløg

Tilberedning i ovn

Hvis du bor på tredje sal ligesom jeg selv gør, eller hvis det danske sommervejr ikke tillader at starte grillen – kan disse grillspyd sagtens laves i ovnen. Dette gør jeg selv, da vi sjældent kommer ned at grille. Du får stadig et super lækkert resultat, men kommer selvfølgelig til at mangle den lidt røgede smag fra grillen. Det vigtigste når du tilbreder grillspydene i ovnen er, at skrue ovnen op på max og så sætte den på grill/varmluft eller bare grill. Dette giver en rigtig god varme, og dine grillspyd får en skøn “grillet” overflade.

Tips og tricks

Et godt tip når du laver grillspyd – læg altid dine spyd i vand hvis du bruger træspyd! Træspyd skal helst være mættet af vand, så de ikke brænder af på grillen eller i ovnen. Læg dem i vand i 30-60 min før du skal bruge dem.

Hvis du gerne vil have lidt grønstager på spyddene, vil jeg anbefale løg, peberfrugt eller champignon. Jeg ville vende grønstagerne i marinaden lige inden spyddene samles – på denne måde er de også dejlig krydret!

Grillspyd med mørbrad

Af Christina Antal portioner: 3

Lækre krydrede grillspyd med mørbrad

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 3 skiver ananasringe*
  • 1 lille løg
  • 150 g. tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. hvidvins- eller æblecidereddike
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 3 tsk. brun farin
  • 1 tsk. salt
  • 1/2-1 tsk. stødt chilipulver (alt efter hvor stærk du ønsker marinaden - smag til)

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Skær ananas groft og kom dem i en skål. Knus ternene godt imellem fingrene, så der ikke ligger store stykker ananas tilbage.

3

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær den i grove tern og kom dem op i skålen.

4

Vend kød og ananas sammen og lad det hvile.

5

Imens skæres tomater og løg i halve. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hele hvidløgsfed og vend det hele med olie.

6

Kom fadet i ovnen og bag i 25 min. Det skal begynde at branke en smule og hvidløgene skal blive møre.

7

Tag fadet ud af ovnen og kom grøntsagerne op i en skål. Blend det hele godt sammen med en stavblender**

8

Tilsæt resten af ingredienserne og smag til med salt og chili. Pas på den ikke bliver alt for stærk - hellere starte i det små og bygge styrken op.

9

Vend marinaden sammen med kød og ananas og stil på køl natten over - eller et par timer.

10

Læg spyddene i blød.

11

Sæt ovnen på max og slå den om på grill/varmluft - eller bare grill hvis du ikke har andet - eller benyt en rigtig grill hvis du har dette.

12

Nu samles grillspydene. Fordel kødet på 6 grillspyd og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

13

Kom dem i ovnen på anden øverste rille - eller på grillen - og steg dem i 4-5 min. Vend dem og steg yderligere i 4-5 min.

14

Sørg for at kødet er gennemstegt inden servering.

Bemærkninger

* Jeg bruger dem fra dåse, men du kan også godt bruge frisk ananas. ** Du kan også sagtens bruge en almindelig blender eller foodprocessor.

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Svar
    Lena
    26. juni 2020 at 19:19

    Kan man lave dobbelt eller tripper marinade og fryse den til en anden god gang?

    • Svar
      Christina
      26. juni 2020 at 22:37

      Hej Lena 🙂
      Jeg har aldrig selv prøvet det, men det tænker jeg helt sikkert sagtens du vil kunne gøre. Det er jo lidt som en “tomatsovs” så det ser jeg ikke noget i vejen for 🙂

    Skriv en kommentar