Kartoffelmos med bacon og ærter i cidersauce

11. maj 2019
Kartoffelmos med bacon og ærter i cidersauce

Kartoffelmos med bacon og ærter i en frisk æblecider sauce, er et virkelig skønt alternativ til den klassiske brændende kærlighed! Simpelt og velsmagende.

Jeg elsker simpelthen kartoffelmos. Det er helt klart en af mine favorit metoder at tilberede kartofler på! Personligt synes jeg, at der skal godt med smør i, så mosen bliver cremet og får en dybere smag. Jeg har eksperimenteret lidt med at tilsætte fløde istedet for mælk, men så synes jeg at mosen bliver lidt for fed i smagen. Kartoffelmos kan trække utrolig meget salt, så hold endelig ikke igen og smag til mange gange.

Kartoffelmos med bacon og ærter er blevet en af mine favoritretter på det seneste. Cidersaucen er meget anderledes og først troede jeg ikke det ville fungere til kartoffelmosen, da saucen er meget våd – men det gør det! Køb en god tør æblecider til denne ret og ikke de store flasker børnene elsker om sommeren. Til denne opskrift plejer jeg, at bruge en tør cider fra Strongbow som fås i større supermarkeder.

I forhold til bacon, så bruger jeg ofte hvad jeg lige har – om det enten er i tern eller i skiver. Så du kan bruge hvad du bedst kan lide. På billedet har jeg brugt bacon i skiver.

Hvis retten ikke mætter nok som den er her, kan der med stor succes tilføjes fisk til opskriften! Jeg ville bruge torsk eller sej. Fileterne tilsættes når saucen står og simre under låg og damper i ca. 10-15 min alt efter størrelse.

Kartoffelmos med bacon og ærter i cidersauce

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 3-4 spsk. smør
  • 1/2 dl. mælk
  • 1 pk. bacon I skiver
  • 250 ml. tør cider
  • 200 g. ærter fra frost
  • 1 spsk. persille hakket
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Skræl kartoflerne og halver dem.

2

Kom dem i en gryde og hæld vand over til det dækker. Bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 min. til de er møre.

3

Imens klippes baconskiver i strimler og steges i olie på en pande.

4

Når baconet er gyldent og begyndt at blive sprødt, tilsættes ærterne.

5

Lad ærterne sautere indtil de er optøede og tilsæt så cider sammen med lidt salt og peber. Lad retten simre i 10-15 min. under låg.

6

Når der er et par minutter til saucen er klar, færdiggøres kartoffelmosen.

7

Hæld næsten alt vandet fra kartoflerne, lad lige en bundslat være tilbage.

8

Mos kartoflerne sammen med smør, mælk, rigeligt salt og lidt peber. Den kan trække en del salt så smag den godt til.

9

Lige inden retten serveres, kommes hakket persille i saucen og smages til med salt og peber.

10

Server saucen over mosen og nyd et godt glas hvidvin til.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar