Kylling i sennepsauce

1. oktober 2019
Kylling i sennepsauce

Denne lækre opskrift på kylling i sennepsauce er fuld af smag og smager fuldstændig fantastisk! En perfekt ret til de koldere dage vi går i møde.

Kylling i sennepsauce er en skøn ret som virkelig har en vidunderlig smagsdybde. Hvis du eller en af dine familiemedlemmer ikke kan lide sennep, så lad dig endelig ikke skræmme. Min kæreste er virkelig ikke hooked på sennep, men elsker denne ret! Du smager ikke sennepssmagen som sådan, men den giver den bedst lækre smagsnuance til retten. Smag evt. til med lidt sennep ad gangen og stop når du synes retten passer til dig og din families smagspræferencer.

Retten er lavet med rødløg, da jeg synes, at det giver en skøn sødme til retten. Hvis du står og skal til at lave retten og ikke har rødløg, kan almindelige hvide løg også sagtens bruges.

Kylling i sennepsauce

Det er ingen hemmelighed, at jeg ELSKER retter med en masse sovs serveret over ris! Så denne ret er selvfølgelig en favorit hos mig – og jeg elsker den især, i disse kolde måneder vi går i møde. Hvis du leder efter andre retter, hvor du får en lækker og cremet sovs serveret over ris, kan jeg anbefalde den klassiske koteletter i fad, kylling stroganoff eller en lækker teriyaki-flødesovs med koteletter og en masse grønt.

Fryseegnet

Retten kan sagtens fryses ned og tages op en dag, hvor tiden ikke lige er til at lave aftensmad. Tø blot retten op i køleskabet natten over og varm i en lille kasserolle, eller på defrost i mikooven imens risene koger. Hvis du som jeg, godt kan lide at have dine egne færdigretter i fryseren, så kan retten også fryses med de færdiglavede ris. Jeg plejer, at komme ris i bunden af bøtten og sovsen ovenpå. Hvis jeg husker det, tør jeg det op natten over, men ellers kommer det blot i mikroovnen. Denne metode har sparet os for en masse penge på takeaway igennem tiden!

Kylling i sennepssauce

Af Christina Antal portioner: 3-4

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 250 g. champignon
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg
  • 250 ml. fløde
  • 50 ml. mælk
  • 4-5 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • Serveres med ris

Fremgangsmåde

1

Varm en pande om ved middel-høj varme med lidt smør.

2

Rens champignon og skær dem i tynde skiver og kom dem på panden.

3

Lad dem stege og få lidt farve i ca. 4-5 min.

4

Halver imens løget og pil det. Skær det i tynde skiver.

5

Skær også kyllingen i tynde skiver.

6

Når svampene har fået farve kommes der lidt mere smør på panden.

7

Kom løg og kylling på panden og krydder med salt og peber.

8

Lad det hele stege i ca. 5 min. Vend godt rundt undervejs og lad kyllingen få lidt farve.

9

Snit forårsløg i tynde skiver.

10

Tilsæt forårsløg, sennep, fløde, mælk og hvidvinseddike til panden og bring det i kog.

11

Kom risene over at koge*

12

Når sennepssaucen er kommet i kog, skrues der ned for varmen og lad retten simre indtil risene er færdige.

13

Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes der blot lidt mere mælk.

14

Smag retten til med salt, peber og evt. mere sennep alt efter hvor skarp du ønsker smagen.

15

Server retten over ris og evt lidt friskhakket persille eller forårsløg.

Bemærkninger

*Kom 1 del ris og 2 del vand over at koge med lidt salt. Gang selv op alt efter hvor mange i er. Når risene koger, skruer du helt ned for varmen og lader risene simre under låg i 12 min.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar