Broccolimos med krydrede rejer

29. oktober 2020
Broccolimos med stegte krydrede rejer

En skøn og frisk grøn broccolimos med krydrede stegte rejer – en sand vinder i vores familie! De sprøde rejer giver en skøn kontrast til den fløjlsbløde broccolimos.

Herhjemme elsker vi broccoli og jeg synes det er skønt, at finde forskellige måder at bruge kålen på. Mange synes, at broccoli er en kedelig pligt at spise. Det synes jeg også selv da jeg var barn, da vi ofte fik den kogt. Her kan den hurtig blive udkogt og meget kedelig og vandet i smagen. Jeg plejer derfor ofte at stege eller bage broccolibuketterne hvis jeg bruger dem som tilbehør til aftensmaden.

Broccolisalat er en anden skøn måde, at bruge broccoli på – eller som her som en skøn og cremet mos! broccolimosen er et skønt alternativ til den klassiske kartoffelmos og kan fx bruges til brændende kærlighed.

Broccolimos med krydrede stegte rejer

Det vigtigste ved sådan en broccolimos er tilsmagningen. For mig er det vigtigt, at mosen smager af noget og har lidt kant. Broccoli har nemlig en tendens til ellers, at blive lidt kedelig i smagen. Jeg smager mosen til med æblecidereddike og rigeligt salt. Tro mig, denne mos kan altså trække godt med salt og peber!

Hvis du leder efter andre skønne retter med broccoli, kan jeg bl.a. anbefale en lækker pasta med broccoli og pesto, eller en skøn cremet koteletter i fad med teriyaki-koteletter og masser af grønt.

Broccolimos med krydrede rejer

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • BROCCOLIMOS
  • 1 broccoli
  • 15 g. smør
  • 1/2 tsk. æblecidereddike
  • Salt og peber
  •  
  • REJER
  • 16 kæmperejer
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2 l. raps- eller solsikkeolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Kom en gryde med vand over at koge og salt vandet godt.

2

Skær broccolien i mindre buketter og kom dem i gryden med kogende vand.

3

Kog broccolien i 7-10 min. eller indtil de er møre.

4

Imens varmes olien op i en lille pande med høje kanter.

5

Bland mel, paprika salt og peber sammen og vend rejerne i blandingen.

6

Når olien er varm, kommes rejerne forsigtigt i panden og friteres i ca. 2 min. på hver side.

7

Kom de friterede rejer over på en tallerken med køkkenrulle, så olien kan dryppe lidt af.

8

Lav imens broccolimosen færdig.

9

Hæld vandet fra broccolien og blend det sammen med smør, eddike, friskkværnet peber og rigeligt salt. Jeg blender det direkte i gryden med en stavblender.

10

Mosen kan trække en del salt, så smag den godt til.

11

Fordel mosen på to tallerkner og placer rejerne ovenpå og server!

Bemærkninger

Hvis broccolien er kogt færdig før rejerne er færdige, kan du blot hælde vandet fra og lade broccolien blive i den varme gryde under låg. På den måde holder du broccolien varm indtil du kan blende mosen sammen, uden at stresse over rejerne.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar