Koteletter i fad med champignon og tomat i en cremet paprika-flødesovs. Retten er en gammel klassiker og helt klart en familiefavorit blandt både store og små!
Herhjemme har koteletter i fad altid været en favorit. Vi fik det meget, da vi boede hjemme – og vi elskede det! Jeg havde aldrig fået retten før jeg fandt sammen med min kæreste, men hold da op den røg straks på favoritlisten. Der var simpelthen intet bedre, end når min svigerfar sagde, at der var koteletter i fad på menuen.
Hvis du spørger mig, er der bare intet slår en god flødesovs over ris! Hvis du også er helt vild med risretter med fløde, kan jeg klart anbefale også at afprøve teriyakikoteletter, mørbradgryde eller koteletter i fad med bacon og porre – som et godt og grønt alternativ til denne klassiker. Hvis du er mere til kylling, kan du også kaste dig ud i en omgang kylling stroganoff.
Personligt bruger jeg altid friske mark champignon, da jeg synes at konsistensen er bedre og mere mør. Du kan dog sagtens bruge champignon på glas hvis du er mere til det. Det har vores forældre altid gjort og det smager skønt. Det er også en fordel, at have et glas stående så du altid kan lave koteletter i fad selvom du ikke lige har friske champignon ved hånden.
Retten kan sagtens gemmes til dagen efter hvis du har rester. Vi plejer at varme det op i en kasserolle imens risene koger. Du kan også sagtens fryse det og gemme det til en hverdagsaften, hvor det gerne må gå lidt stærkt.
Mindre madspild tip
Vi er begyndt, at lave hjemmelavede færdigretter, hvilket mindsker madspildet markant herhjemme. Det er super nemt på dage hvor man kommer sent hjem og man ikke kan overskue at lave mad. På denne måde, undgår vi, at falde i takeaway fælden og får en god og hjemmelavet aftensmad lige fra fryseren! Jeg laver oftest færdigretterne hvis jeg også har lidt rester af ris tilbage – da det så bliver en hel ret istedet for kun sovsen du fryser.
Du kommer bare ris i en opbevaringsbøtte og topper med en kotelet og sovs og fryser det ned. Når du skal bruge retten, kan du enten tø den op i god tid eller ca. 12 min. i mikroovnen. Slut af med et par minutter på høj effekt og så er der serveret – nemmere bliver det ikke!
Klassisk opskrift på koteletter i fad, fyldt med champignon og tomat i en cremet flødesovs. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Bank koteletterne lidt ud med en kødhammer og krydder dem med salt, peber og paprika. Brun dem på begge sider i lidt smør på en pande ved middelvarme. Kom koteletterne i et ovnfast fad og kom de flåede tomater hele henover koteletterne. Jeg plejer at ligge 1-2 tomater på hver kotelet. Skær champignon i skiver og steg dem på panden. Krydder dem let med salt og peber. Tilsæt fløde og det sidste tomatjuice der er i dåsen fra de flåede tomater. Krydder sovsen med paprika, salt og peber. Hæld sovsen over koteletterne og kom fadet i ovnen. Bag i ca. 60 min. Når der er 20 minutter tilbage, sættes risene over at koge under låg. Når de lige er kommet i kog, skrues der ned på svagt blus. Kog dem herefter i 12 min. Risene kan sagtens vente på koteletterne bliver færdige. Tag dem af varmen, men hold dem under låg. Server retten med lidt salat eller et godt flute. Koteletter i fad med champignon og flødesovs
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer