Mørbradgryde i fad med bacon og cocktailpølser

22. januar 2020
Mørbradgryde i fad med bacon og cocktailpølser

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser er altså bare en virkelig god ret! Den er fyldt af gode sager og har altid været et hit blandt børn – måske pga. de små pølser? Retten er super simpel at lave og smager fantastisk ovenpå ris.

Okay mørbradgryde lavet i fad, er måske ikke den traditionelle måde at lave mørbradgryde på – men det smager altså virkelig godt og er super nemt. For mig er der også bare et eller andet med madlavning i fad! Jeg tror, at det er det med, at det kan stå og passe sig selv, uden jeg skal bekymre mig om det. Lidt ligesom en klassisk koteletter i fad, ovnbagte kyllingelår eller lasagne.

Herhjemme er der lidt delte meninger om, hvorvidt der skal cocktailpølser i retten. Min mand elsker dem, mens jeg ikke er så stor fan af de små pølser. Vi plejer dog som regel at komme dem i og så sortere jeg bare let og elegant udenom dem. Så hvis du eller nogle af dine familiemedlemmere ikke kan lide pølserne, så kan de sagtens undlades og ellers er de nemme at komme udenom.

Mørbradgryde i fad med bacon og cocktailpølser

Jeg ved egentlig ikke, om det er mest traditionelt at servere retten over ris eller en god og lind kartoffelmos? Herhjemme servere vi den stort set altid til kridhvide jasminris, da det simpelthen er min ynglingsspise. Retten smager dog også fantastisk til en god kartoffelmos.

Med eller uden peberfrugt

Jeg elsker personlig peberfrugt og kommer det i alt hvad jeg kan komme i tanke om. Hvis du eller nogle i din familie ikke er så vilde med varm peberfrugt, så undlad det blot. Jeg synes dog, at det giver retten en lidt friskere smag og personligt ville jeg ikke være det foruden. Prøv dig måske lidt forsigtigt frem med 1/2 peberfrugt og hak den i fine små tern.

Mørbradgryde i fad med bacon og cocktailpølser

Rester

Herhjemme laver vi denne portion selvom vi kun er to mand. Det betyder så også en masse skønne rester. Hvis der ikke er flere ris tilbage, plejer jeg blot at fryse retten ned i mindre portioner som vi kan tage op senere. Hvis der er en god portion ris tilbage, plejer jeg altid at fryse retten ned sammen med risene – da de fint holder sig i fryseren. På denne måde er der virkelig nemme rester, på de dage hvor du bare ikke gider eller har tid til, at lave mad. Det eneste du skal være opmærksom på er, at der skal være rigeligt sovs ovenpå risene, da risene suger en del af sovsen og kan resultere i en tør ret når den er tøet op, hvis der ikke har været nok sovs.

Mørbradgryde i fad med bacon og coctailspølser

Af Christina Antal portioner: 4-5

Ingredienser

  • 1 Svinemørbrad
  • 250 g. bacon i tern
  • 150-200 g. cocktailpølser
  • 500 g. champignon
  • 1/2 l. fløde
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt (der kan også bruges 2 hvis du er vild med peberfrugt)
  • 1 ds. flåede tomater
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2-3 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • Evt. persille til servering

Fremgangsmåde

1

Tænd ovenn på 200 grader varmluft.

2

Start med at rense mørbraden og skær den i skiver. Bank dem en smule ud og vend skiverne i hvedemel og krydder dem med salt og peber.

3

Kom skiverne på en pande med smør ved middel-høj varme og steg dem gyldne et par minutter på hver side og kom dem herefter i et ildfast fad.

4

Herefter skæres champignon i tynde skiver og kommes på panden med en smule mere smør. Steg dem indtil de har smidt væsken og begynder at blive gyldne. Kom dem herefter over i fadet til mørbraden.

5

Kom baconet på panden og steg indtil det smidt al fedt og begynder at blive gyldent.

6

Kom herefter coctailspølserne på panden og lad også dem blive gyldne og lidt sprøde i skindet.

7

Hak så løg og hvidløg fint. Peberfrugten renses også og skæres i tern.

8

Kom løg og hvidløg på en panden med bacon og pølser og steg et par minutter.

9

Tilsæt peberfrugten og steg yderligere et par minutter.

10

Tilsæt nu de flåede tomater og hak tomaterne let ud med en grydeske, så der ikke er store klumper tilbage.

11

Tilsæt paprika, fløde og smag til med salt og peber.

12

Når sovsen begynder at koge, slukkes panden og sovsen og al fyldet hældes over mørbradskiver og champignon.

13

Sæt nu fadet i ovnen og lad det simre i 25-30 min. ved 200 grader varmluft.

14

Servers med ris eller kartoffelmos og kan evt. også serveres med friskhakket persille på toppen.

Bemærkninger

Du kan evt. gemme lidt champignon og sprøde bacontern og komme på til sidst inden fadet skal i ovnen. På denne måde får du små stykker af sprøde svampe og bacon i retten hvilket også smager super godt.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar