Kartoffelsalat

9. april 2021
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat har altid været et kæmpe hit hjemme hos os og er den perfekte kombination til helt klassiske frikadeller! En rigtig hverdagsfavorit.

Uanset hvem jeg har lavet denne kartoffelsalat til, spørger de altid efter opskriften efterfølgende. Den har altid været et kæmpe hit og jeg forstår hvorfor! Den er super nem at bikse sammen og smager simpelthen så godt. Opskriften er min svigermors og står som en af de store familiefavoritter herhjemme.

Til en god kartoffelsalat høre sig lækre, klassiske frikadeller. Det er den perfekte kombination efter mit hovede. Hvis du er mere til kyllingefrikadeller, så servere endelig dem til – det smager pragtfuldt! Vi elsker også at servere den til sommerens mange grill-aftener, da den kølige og cremede dressing passer perfekt krydret, grillet kød. Prøv fx. at servere salaten til nogle lækre krydrede grillspyd.

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat kræver kolde kartofler

Husk at koge dine kartofler i god tid. Kartoflerne skal nemlig være kolde, når de kommers i dressingen. Derudover er de også meget nemmere at skære i tern når de er kolde. Jeg plejer at koge kartoflerne om formiddagen og så er de kolde hen af eftermiddagen, hvor jeg skære dem og kommer dem i dressingen. På denne måde, kan kartoflerne nå at trække smag fra dressingen i god tid inden aftensmaden.

Kartoffelsalaten kan sagtens holde sig på køl i 3-4 dage.

Kartoffelsalat

Af Christina Antal portioner: 5-6

Ingredienser

  • 2 kg. kartofler
  • 500 ml. cremefraiche
  • 400 g. mayonnaise
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber
  • evt. purløg

Fremgangsmåde

Kartoflerne:

1

Kog kartoflerne i god tid, da de skal blive helt kolde. Så kog dem nogle timer før de skal bruges.

2

Skæl kartoflerne og kom dem i en gryde og dæk med vand.

3

Kom godt med salt ved og bring i kog under låg. Når kartoflerne koger skrues der ned på svagt blus og koger videre i 15-18 min. eller indtil de er møre.

4

Hæld herefter vandet fra og sæt kartoflerne til afkøling

Dressing:

5

Lav imens dressingen.

6

Hak løget helt fint - enten i hånden eller som jeg i en minihakker.

7

Bland cremefraiche, mayonnaise, hakket løg og karry sammen.

8

Smag dressingen til med salt og peber.

9

Du kan evt. hakke lidt purløg og vende rundt i dressingen - men dette kan sagtens undlades.

10

Sæt nu dressingen på køl og lad den trække smag imens kartoflerne køler af.

11

Når kartoflerne er kolde, skæres de i tern og vendes i dressingen.

12

Sæt nu kartoffelsalaten på køl indtil den skal serveres. Den bliver kun bedre af, at stå og trække smag - så lav den endelig i god tid.

Bemærkninger

Kan holde sig på køl i 3-4 dage.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar