Grønne bønner i baconsvøb

4. marts 2020
Grønne bønner i baconsvøb

Grønne bønner i baconsvøb er et herligt tilbehør til mange retter som fx. hasselbagte kartofler, forloren hare eller fyldt mørbrad. De grønne bønner er super nemme at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet.

Jeg elsker simpelthen grønne bønner og bruger dem så ofte jeg kan. De er billige og er super nemme at tilberede. Jeg bruger oftest dem på frost, da jeg altid har nogle i fryseren og nemt kan tage dem op. Hvis du elsker grønne bønner så meget som jeg, kan jeg anbefale også at prøve bønnesalat med feta eller grønne bønner med solsikkekerner.

Grønne bønner i baconsvøb er en af de retter, som jeg er vokset op med. Vi fik ofte bønnerne, da vi børn elskede den og fik den også ofte når der kom gæster. Det er en lidt mere spændende måde at servere bønner på end blot kogte eller dampede. Retten blev ofte serveret som tilbehør til hasselbagte kartofler og mørbrad. De grønne bønner og det salte bacon er en super kombination. Det gør det i hvert fald meget nemmere for børn, at spise flere grøntsager – og så er bacon jo bare et hit hos os alle, store som små. Du kan dog også vælge, at skære en smule ned på baconet, ved kun at bruge 1/2 skive bacon pr. bundt.

Grønne bønner i baconsvøb

Friske eller frosne bønner?

Du kan bruge bønner fra frost som jeg, eller bruge friske grønne bønner. Der er en smule mere bid i de friske. Hvis du bruger friske bønner, vil jeg dog anbefale at blanchere dem i kogende vand først, så de bliver møre når de er færdige i ovnen. De friske bønner har en ende som er lidt stiv/træet som du lige skal skære af inden tilberedningen.

Hvis du bruger grønne bønner fra frost, så kan du bare bruge bønnerne frosne. De behøver ikke, at tø op eller koges inden de vikles i bacon og kommes i ovnen.

Rester

Hvis du er så heldig, at have nogle bundter tilbage, så gem dem endelig til dagene efter! De kan sagtens holde sig i køleskabet 2-3 dage. Bare sørg for, at komme dem i en lufttæt beholder og placer dem side om side og ikke ovenpå hinanden.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bønnerne på en bageplade. Når ovnen er varm, bages bønnerne i ca. 5 min. indtil baconet igen er sprødt og bønnerne varme. Giv dem evt. grill i 2 min. hvis baconet endnu ikke er sprødt. Bare pas på, at de ikke bliver for brændte.

Grønne bønner i baconsvøb

Af Christina Antal portioner: 8-10 stk.

Grønne bønner i baconsvøb er et herligt tilbehør til mange retter som fx. hasselbagte kartofler, forloren hare eller fyldt mørbrad. De grønne bønner er super nemme at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet.

Ingredienser

  • 500 g. grønne bønner fra frost
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

2

Skil baconskiverne ad, så du har 8-10 hele stykker liggende, alt efter hvor mange der er i pakken.

3

De frosne bønner vendes med olie, salt og peber og samles i 8-10 små bundter

4

Sno nu 1 stykke bacon stramt om hvert bundt.

5

Kom bundterne på en bageplade med bagepapir

6

Krydder med lidt mere peber.

7

Kom dem i ovnen og bag dem i ca. 20 min. eller indtil baconet er sprødt og gyldent.

8

Server bønnerne varme som tilbehør til dine ynglingsretter.

Bemærkninger

Du kan også bruge friske grønne bønner. Her vil jeg dog anbefale, at skære den hårde ende af og blanchere dem i kogende vand i 2-3 min. inden der vikles bacon om.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar