Fyldt mørbrad med baconsvøb

16. juni 2019

Fyldt mørbrad med bløde løg, soltørrede tomater, basilikum og en cremet mozzarellaost, svøbt i masser af sprødt bacon. En super lækker og simpel familie klassiker!

Jeg har tidligere delt opskriften på fyldt kalkunbryst, som jeg har fået af min søster. Det er en af familiens store favoritter, når det kommer til festmad og er altid et stort hit blandt familie og venner. Hvis du leder efter andre opskrifter på kød i baconsvøb, kan jeg anfalde dig, at afprøve kylling svøbt i bacon med tomatpasta.

I dag vil jeg dele opskriften på hvordan jeg laver en fyldt svinemørbrad med det samme lækre fyld som det fyldte kalkunbryst. Til store familie fester, kan det være en fordel, at lave både kalkunbryst og svinemørbrad. På denne måde er der lidt forskelligt, at vælge imellem ligegyldigt om man er til fjerkræ eller svinekød.

Det vigtigste når man fylder et stykke kød, er at banke det godt ud, så det er nemmere at rulle stramt sammen. Hvis det ikke bankes ordentligt ud, vil man ende op med et stort stykke kød inde i midten. Dette vil resulterer i, at fyldet bliver skubbet ud og kun ligger i yderkanten. Brug derfor lidt ekstra tid på, at banke kødet godt ud.

Baconet skal rulles godt stramt rundt om kødet så det holder alt det lækre fyld inde. Hvis du har svært ved, at holde mørbraden sammen imens du ruller baconet rundt om, kan du med fordel holde den på plads med kødnåle.

Fyldt mørbrad med sprødt baconsvøb

Frysning

Hvis du ligesom os, ikke er så mange i familien, kan du sagtens fryse den færdigstegte mørbrad. Du skal blot tø den op når du skal bruge den og så varme den godt i ovnen. Jeg bruger grill til sidst, for at gøre baconet sprødt og lækkert igen.

Serveringstips

Herhjemme servere vi næsten altid fyldt mørbrad sammen med en lækker sommersalat og et sprødt flute. Du kan også servere den sammen med blandt andet sprøde ovnkartofler, flødekartofler, ostegratinerede porre eller en god broccolisalat.

Fyldt mørbrad med sprødt baconsvøb

Af Christina Antal portioner: 4

Fyldt svinemørbrad med lækkert og cremet fyld, svøbt i super sprødt bacon.

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 100 g. soltørrede tomater
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • 2 løg
  • 2 tsk. sukker
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Salt og peber
  • Smør

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

2

Pil løgene og halvér dem. Skær dem i tynde skiver.

3

Kom dem på en pande med rigeligt smør og drys med sukker. Lad dem stege ved middel varme og rør jævnligt i dem. De skal blive helt bløde og gyldne.

4

Skær imens de soltørrede tomater i helt fine tern. Det samme med osten og basilikum, der også hakkes fint.

5

Det hele vendes godt sammen i en skål. Tilsæt løgene når de er karamelliserede og bløde.

6

Skær nu mørbraden ud. Lav et snit ind i siden så den kan foldes ud.

7

Bank den helt flad med en kødhammer, pas på den ikke går i stykker. Krydder godt med salt og peber.

8

Kom fyldet ovenpå mørbraden og lad der være lidt luft til kanterne.

9

Rul nu kødet om sig selv så stramt du kan. Kom herefter baconskiverne rundt om kødet, igen så stramt som muligt.

10

Stil mørbraden i et ovnfast fad og kom den midt i ovnen.

11

Lad den stege i ca. 35 min. Skru op på grill og giv den yderligere 5 min.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar