Salat med laks og dild med sennepsdressing

11. marts 2020
Salat med laks og dild og sennepsdressing

Denne salat med laks og dild med sennepsdressing er simpelthen så delikat og virkelig nem at gå til. Den passer perfekt til en let aftensmad eller en god frokost.

Jeg elsker at lave gode, fyldige salater til aftensmad og denne salat med laks er ingen undtagelse. Mit eneste krav til en god salat er, at de skal mætte, så man ikke går sulten fra bordet. Jeg har før delt gode og fyldige salater som mætter og er perfekte til aftensmad. Prøv endelig en kålsalat med kylling og peanuts eller denne italienske oksekødssalat med pesto.

Denne salat med laks og dild er en nem og herlig måde at få mere fisk på. Laks har altid været en af mine foretrukne typer af fisk og går virkelig godt sammen med denne skønne sennepsdressing. Dressingen binder hele retten sammen og gør det virkelig til en skøn smagsoplevelse. Salat behøver altså ikke være kedelig!

Salat med laks og dild med sennepsdressing

Ikke den store fan af sennep?

Jeg ved godt, at sennep hurtig kan dele vandene. Sennep har en kraftig og intens smag og hvis man ikke er den store sennepsfan, holder man sig som regel væk fra dressinger som denne. Men inden du springer dressingen over, så vil jeg altså anbefale at give den et skud.

Min mand er bestemt ikke den største fan af den skarpe smag af sennep, men denne dressing var ikke noget problem. Du kan justerer mængden alt efter hvor meget sennepssmag du kan håndterer. Dressingen skal blot have et kick og en dyb smag, som kan give noget dybde til retten.

Jeg har før delt opskrifter med sennep, da det altså bare giver en helt anden smagsdybde til mange retter. Denne pastaret med laks og senneps-flødesovs eller denne med kylling i sennepssauce er fine eksempler på, retter som indeholder sennep, som selv sennepshadere vil elske.

Holdbarhed

Hvis du har rester, så gem endelig salaten til madpakken dagen efter. Da der er laks i salaten, vil jeg anbefale at spise resterne 1-2 dage efter tilberedning.

Salat med laks og dild med sennepsdressing

Af Christina Antal portioner: 2-3

Denne salat med laks og sennepsdressing er simpelthen så delikat og virkelig nem at gå til. Den passer perfekt til en let aftensmad eller en god frokost.

Ingredienser

  • LAKS:
  • 2 stk. laks ca. 350 g. ialt
  • 1/2 bundt dild
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk. peberkorn
  • 2 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  •  
  • SALAT:
  • 75 g. rucola
  • 1 hjertesalat
  • 1/4 spidskål
  • 2 forårsløg
  •  
  • DRESSING:
  • 2,5 dl. cremefraiche 18%
  • 2-3 spsk. dijonsennep
  • 1,5 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1/2 bundt finthakket dild

Fremgangsmåde

POCHERING AF LAKSEN

1

Skær 2 forårsløg i grove skiver og kom dem i en stor gryde sammen med salt, sukker, peberkorn og dild.

2

Når vandet når kogepunktet kommes laksen i og pocheres i ca. 7 min. Vandet skal kun lige simre og ikke koge voldsomt efter laksen er kommet i, da fisken ellers vil gå i stykker og koge tør.

3

Når laksen er tilberedt, tages den op og køler lidt af.

DRESSING

4

Ingredienserne til dressingen røres godt sammen. Smag den til indtil smagsnuancerne passer til dig og din familie. Kom sennep i lidt efter lidt, så det ikke bliver for voldsomt.

5

Sæt dressingen på køl imens salaten laves.

SALATEN

6

Skyld og skær hjertesalat og spidskål i tynde strimler og kom det i en stor skål.

7

Skyl rucola og vend det i skålen sammen med 2 forårsløg skåret i tynde skiver.

8

Laksen skilles ad i flager i mundrette stykker og blandes i salaten.

9

Kom dressingen over og server.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar