Fisketærte med laks og torsk

26. marts 2021
Fisketærte med laks, torsk og dild

Fisketærte med laks, torsk og dild er fuldstændig fantastik! Tærte med laks er altid lækkert – og kombinationen med torsk og dild er det en ultimativ vinder ret.

Jeg har altid elsket tærte og har før delt lækre opskrifter på både porre-bacon tærte, filodejstærte med spinat og feta, tomattærte med skinke samt en skøn og frisk broccolitærte. Jeg synes det er rigtig sjov, at eksperimentere med forskskelligt fyld i tærterne, og denne fisketærte er fuldstændig fantastisk.

Generelt får vi slet ikke nok fisk om ugen, hvilket er en skam. Jeg elsker personligt fisk, men kan godt være udfordret på nye og spændende måder at bruge det på i løbet af ugen. Denne fisketærte er derfor genial – og en super nem måde at få mere fisk på.

Fisketærte er det perfekte tilbehør til påskefrokosten

Påsken er lige på trapperne, og selvom det bliver med færre personer i år – så er påskefrokosten altid noget man kan se frem til! Denne fisketærte er et rigtig godt bud på en skøn lun ret på frokostbordet!

Fisketærte med laks, torsk og dild

Sprød dej til din fisketærte er et must!

En lækker tærtedej skal være sprød og dejlig porøs. Jeg bruger altid denne skønne, grove tærtedej – det er min go-to dej når det kommer til lækre og sprøde tærter. Jeg har altid held med den og så er den bare super nem at lave!

For at opskriften kan mætte 4 personer, vil jeg anbefalde, at servere den sammen med en god salat. Til denne tærte, er det super lækkert med en simpel grøn salat eller en frisk salat med feta.

Fisketærte med laks og torsk

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • Tærtedej - se link ovenfor
  •  
  • Fyld:
  • 400 g. spinat
  • 200 g. torsk
  • 200 g. laks
  • 1 bundt dild
  • 4 æg
  • 250 ml. fløde
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtedej

1

Start med at lave tærtedejen i god tid, da den skal stå på køl i 30-60 min. samt forbages i 30 min. Se opskriften i link længere oppe.

Fyld

2

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn

3

Skær fisken i lange strimler og krydder godt med salt og peber.

4

Skyld spinaten og kom den på en varm pande med lidt olie, salt og peber. Steg ved hård varme nogle minutter indtil væsken er fordampet og spinaten er faldet sammen.

5

Hak imens dilden fint.

6

Kom nu den stegte spinat i den forbagte tærtedej.

7

Fordel herefter fisken ovenpå spinaten i en cirkel - skiftevis laks og torsk for at få et fint farvespil.

8

Pisk æg, fløde og den hakkede dild godt sammen. Krydder med salt og peber og hæld blandningen over fyldet.

9

Sæt tærten i ovnen og bag i 35 min. eller indtil tærten er fast og gylden.

10

Frys med lidt ekstra dild og server.

Bemærkninger

Du kan sagtens bruge sej istedet for torsk, hvis det er nemmere eller billigere at få fat i. Laksen synes jeg er et must, både pga. den flotte farve, men også for dens smag og fedme.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar