Kylling i baconsvøb med tomatpasta

12. januar 2020
Kylling i baconsvøb med tomatpasta

Denne ret med kylling i baconsvøb med tomatpasta er virkelig en skønt hverdagsret og tager ingen tid at bikse sammen. Kylling i bacon er jo altid lækkert – og sammensat med frisk pasta i tomatsovs bliver det bare ikke bedre.

Dagens opskrift er virkelig simpel at lave og smager fantastisk! Retten består af kylling i baconsvøb med frisk pasta i en hurtig tomatsovs. Kød svøbt i bacon er altid et hit – og jeg kan udover denne ret varmt anbefale måde fyldt mørbrad eller kalkun i baconsvøb.

Opskriften her er inspireret af min mands minder om en ret som hans mor lavede. Han beskrev den en dag for mig og dagen efter prøvede jeg så, at genskabe retten – med stor succes.

Det er ikke en kompleks tomatsovs, der skal stå og simre i flere timer. Det er egentlig bare flåede tomater smagt til med lidt krydderier. Sovsen står blot og simre indtil kyllingen er klar.

Kyllingen deler vi på midten, så der bliver fire flotte stykker med bacon. Du kan sagtens vælge, bare at servere kyllingebrystet helt hvis du hellere vil det. Herhjemme gør det dog ofte, at vi spiser lidt mindre kød på dette måde – og dermed har lidt lækre rester eller kan mætte lidt flere munde.

Kylling i baconsvøb med tomatpasta

Serveringsforslag

Herhjemme plejer vi altid, at servere retten i et stor fad. Det ser flot ud og vi synes, at det er lidt hyggeligt på denne måde. Du kan dog også sagtens servere kylling og tomatpasta hver for sig. Vi servere altid et godt flute til retten og hvis det skal være ekstra hyggeligt på en hverdagsaften – lidt koldt hvidvin til. Hvis du gerne vil have lidt mere grønt til retten, kan du med fordel servere en simpel grøn salat on-the-side eller en frisk spinatsalat med ærter og fetaost.

hvis du leder efter andre nemme hverdagsretter, ville jeg klart afprøve min pastaret med tomat og flødesovs, cæsarpastasalat eller en klassisk spaghetti og kødsovs.

Kylling i baconsvøb med tomatpasta

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 250 g. frisk pasta
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • salt og peber
  • Paprika

Fremgangsmåde

1

Sæt en gryde vand over at koge til pastaen. Husk at salte vandet.

2

Pil løg og hvidløg og hak det fint.

3

Kom det i en gryde med lidt smør og steg det til løgene er begyndt at tage lidt farve.

4

Tilsæt de flåede tomater og hak tomaterne med en grydeske, så der ikke er for store stykker af tomat.

5

Tilsæt oregano, basilikum, balsamico og smag til med salt og peber.

6

Lad tomatsovsen stå at småsimre imens kyllingen tilberedes.

7

De to kyllingebryster krydres med salt, peber og paprika.

8

Kom herefter baconskiverne rundt om kyllingen, så hele brystet er godt dækket.

9

Kom kyllingen på en middelvarm stegepande, og steg indtil gennemstegt. Ca 10 min. på hver side. Sørg for at vende kyllingen undervejs, så baconet ikke branker.

10

Når der ca. er 4 min. til at kyllingen er færdigstegt, kommes pastaen i det kogende vand og koges i 3-4 min. indtil det er mørt.

11

Vend pastaen i tomatsovsen og kom det i et fad.

12

Del kyllingen på midten, så der bliver to sider med bacon og kom herefter de fire kyllingestykker ovenpå pastaen og server.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar