Pulled pork er den ultimative sommer ret, hvis du spørger mig! Det krydrede kød passer perfekt i en snasket burger sammen med en cremet coleslaw og stærk BBQ-sauce.
Herhjemme er pulled pork i rigtig høj kurs og min mand elsker det. Jeg må da også indrømme, at sådan en rigtig snasket burger er svær at stå for, for de fleste. Pulled pork er også rigtig god gæstemad, da retten kan opskaleres til mange.
Da vi bor i lejlighed, har jeg desværre ikke haft mulighed for, at lave pulled pork på en grill. Egentlig burde sådan en steg laves med masser af røg, så der kan komme røg og grillsmag ind i kødet. Herhjemme laver vi den i ovn, da grillen er udelukket – og ovnen fungerer altså også glimrende. Så hvis du bor i lejlighed, så kast dig endelig stadig ud i denne lækre opskrift!
Sæt 2 dage af til din pulled pork
Selvom pulled pork er utrolig nem at lave og ikke kræver megen tid af kokken – så er det altså en ret der kræver noget tid at lave. Jeg plejer at starte aftenen før, at jeg vil servere stegen, da den skal stå og trække med krydderiblandingen natten over.
Tidligt næste morgen – og her mener jeg rigtig tideligt, skal stegen sættes i ovnen. Pulled pork tilberedes efter det princippet low and slow og skal have omkring 10-12 timer før kødet er smørmørt. Det vigtigste er egentlig, at stegen får en kernetemperatur på 93-95 grader, da det er ved denne temperatur, at sener og fedt er smeltet helt væk.
Hvis du synes, din steg er færdig lidt for tidligt, kan den enten tages ud og dækkes med alufolie – eller der kan skrues ned på 90 grader alm. ovn og lade den stå. Bare sørg for, at skorpen eller den såkaldte bark ikke bliver alt for brændt. Min er altid meget mørk – så lad dig ikke skræmme af en meget mørk bark, så længe den ikke brænder på og bliver bitter i smagen.
Serveringsforslag til din pulled pork
Den helt klassiske servering af pulled pork, må helt klart være i en snasket burger. Jeg serverer den næsten altid i en rigtig god hjemmebagt briocheburgerbolle sammen med en stærk BBQ-sauce og en god coleslaw. Denne kombination er altså svær at slå!
Selvom burgeren er den mest brugte servering, kan du altså også sagtens kaste dig ud i nogle andre måder at bruge det lækre krydrede kød på. Herhjemme bruger vi det bl.a. i et godt pitabrød, madpandekager eller i en god simpel grøn salat hvis det gerne må være lidt sundere.
Holdbarhed og nedfrysning
Pulled pork kan sagtens holde sig i køleskabet i 3 dage og varmes op igen. Herhjemme plejer vi at trevle hele stegen og så gemme i mindre portioner. Hvis vi skal bruge det inden for et par dage, gemmer vi det i køleskabet – og ellers fryser vi det som regel ned.
Tø kødet op så det ikke er frossent når det skal varmes. Når jeg skal varme det, plejer jeg egentlig blot, at komme det på en pande og vende det med lidt æblejuice eller fersken ice tea. På denne måde bliver det næsten som frisklavet pulled pork igen. Du kan også sagtens varme kødet i ovn. Her plejer jeg, at komme kødet i et fad og dække det til med folie. Sæt fadet ind i kold ovn og tænd på 100 grader alm. ovn. Varm kødet omkring 30 min. Husk igen at vende kødet med lidt æblejuice eller ice tea for det mest saftige resultat.
Du sidder måske og tænker “æblejuice?” – men bare rolig, der er altså mening med galskaben. Juicen giver fugt, sødme og skarphed til kødet som du bare ikke opnår, hvis du blot bruger vand. Jeg lover, at dit kød ikke kommer til at smage af juice, men derimod af saftigt, krydret pulled pork!
Hvis du leder efter andre lækre, snaskede opskrifter til sommeraftenerne, så kast dig ud i nogle lækre spareribs, hotwings eller en klassisk hotdog!
Pulled pork er den ultimative sommer ret, hvis du spørger mig! Det krydrede kød passer perfekt i en snasket burger sammen med en cremet coleslaw og stærk BBQ-sauce. DAG 1: Bland alle ingredienserne til rubben sammen i en skål. Smag den til - den skal være krydret, stærk og lidt sød. Hvis der mangler salt eller sødme så tilsæt ekstra salt eller brun farin. Afpuds nu nakkestegen, ved at skære store klumper fedt og sener væk. Gnid nu din rub godt ind i kødet - det skal virkelig masseres godt ind i kødet. Pak nakkestegen godt ind i husholdningsfilm og kom det i et fad og sæt på køl natten over. DAG 2: Omkring 10-12 timer inden du skal servere retten, skal stegen i ovnen. Tænd ovnen på 110 grader varmluft Pak nakkestegen ud af husholdningsfilmen. Kom 2-3 dl. vand i et ovnfast fad og sæt en rist oveni fadet. Placere nakkestegen ovenpå risten, så stegen ikke er i kontakt med vandet. Kom stegen i ovnen og lad dem stå og hygge sig 10-12 timer - eller indtil stegen har en kernetemperatur på omkring 93-95 grader. Kig til kødet ind imellem og se om fadet er ved at koge tør - tilsæt mere vand løbende. Jeg plejer at komme op på omkring 6-7 dl. inden stegen er færdig. Når kødet har nået en kernetemperatur på 93-95 grader, er det smør mørt og næsten klar til servering. Stegen tages over på en tallerken og dækkes til, imens kødsaften i bunden af fadet tilsættes 1 tsk. cidereddike og koges ind til en krydret og skarp marinade.* Dette kan både gøres i en lille gryde, eller ved at komme fadet tilbage i ovnen og lade det stå og koge ind i ca. 5 min. ved 150 grader varmluft. Smag marinaden til - den skal være kraftigt i smagen. Kom stegen tilbage i fadet og træk den fra hinanden med to gafler og vend rundt i den indkogte marinade. Server i en snasket burger med BBQ-sauce og coleslaw - eller i en wrap, pita eller en grøn salat. * Den indkogte stegesky/marinade gør altså en kæmpe forskel! Da stegen er så stor, kan kødet i midten godt være lidt neutralt i smagen, men når du vender den stærke marinade rundt i kødet, bliver det super lækkert og krydret.Pulled pork
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer