Tikka masala, tikka chicken masala, chicken tikka masala, kylling tikka masala – uanset hvad du kalder denne skønne indiske curry, kan jeg kun anbefale at kaste dig ud i den! Herhjemme er chicken tikka masala i hvert fald et kæmpe hit.
Vi har lavet tikka masala i mange år efterhånden og det er simpelthen en ret som vi aldrig bliver trætte af. Retten er en indisk klassiker – og selvom vi måske ikke laver den ligeså stærk som det indiske køkken, så skal retten altså have et godt bid af chili.
Min mand elsker denne ret og vi får den derfor ofte. Jeg elsker personligt selv stærkt mad, især kombinationen af stærkt og cremet. Kokosmælken gør retten utrolig cremet og løfter retten markant. Jeg bruger dog aldrig light udgaven, da jeg ikke synes, at den smager ligeså godt som den normale. Du kan dog sagtens bruge en light kokosmælk, hvis du gerne vil have en lidt lettere udgave af retten.
Jeg elsker som sagt godt krydret mad og er stor fan af både det indiske og asiatiske køkken. Jeg har før delt opskrifter på thai curry med champignon, tom kha gai, indisk dahl og indisk risret. Alle sammen skønne retter, hvor krydderierne og chilien er i fokus.
Tilbehør du kan servere til din tikka chicken masala
Herhjemme servere vi altid chicken tikka masala over kridhvide jasminris. De har bare en helt fantastisk smag og en skøn sugeevne. De suger virkelig den lækre curry til sig og er et skønt tilbehør til retten. De er så milde, at de også giver et skønt afbræk fra den krydrede sovs.
Hvis du ønsker en anderledes oplevelse, kan du også prøve, at servere retten til naanbrød. Det smager altså virkelig også godt og giver en anden fornemmelse. Jeg plejer her, at brække stykker af brødet og dyppe det i min curry. Jeg vil dog anbefale, at sovsen bliver god tyk hvis du skal bruge denne metode, så du nemmere kan samle den op med brødet.
Min opskrift på chicken tikka masala indeholder stort set ikke grønstager. Der er da lige løg, hvidløg, chili og ingefær i – men jeg tror desværre ikke, at det tæller. Hvis du savner lidt grønt til maden, kan jeg anbefale at dampe eller stege lidt broccoli som du kan servere til. Jeg plejer dog ikke at blande det i retten, da jeg synes, at det giver for meget smag til sovsen.
Fryseegnet
Curryretter er generelt rigtig gode til at komme i fryseren. Lav derfor altid en stor portion og frys ned i portioner. På denne måde, har du nem aftensmad i en travl hverdag – og samtidig ved du at du og din familie får et godt hjemmelavet måltid.
Du kan godt fryse retten ovenpå rester af ris, så du har endnu nemmere aftensmad. Dog suger risene meget af sovsen til sig, så retten kan godt gå hen og blive lidt tør efter opvarmning. Kom derfor rigeligt sovs over risene hvis du fryser retten med ris.
Ellers vil jeg klart anbefale, kun at fryse sovsen ned og koge nye ris på dagen. Så er der stadig mad på bordet på kun 20 min.
Tikka masala, tikka chicken masala, chicken tikka masala - uanset hvad du kalder denne skønne indiske curry, kan jeg kun anbefale at kaste dig ud i den! Herhjemme er tikka chicken masala i hvert fald et kæmpe hit. Hak hvidløg og chili fint og riv ingefær på et rivejern. Du kan også komme det hele i en minihakker og hakke det fint. Kom blandingen i en sauterpande med 3 spsk neutralt olie, karrypulver og karrypasta på middel-høj varme. Lad det svitse godt af et par minutter. Hak imens løg i tern, ikke alt for fine. Du kan også skære dem i strimler hvis du er til mere tydelige løgstykker. kom så løgene på panden og steg dem til de begynder at falde sammen. Imens skæres kylling i tynde stimler. Kom kyllingen på panden og krydder med salt og peber. Når kyllingen er brunet på begge sider, tilsættes de flåede tomater som hakkes godt ud med en grydeske. Tilsæt kokosmælk og bring i kog. Når sovsen koger, skrues der ned på svagt blus. Lad retten simre under låg i 20 min. Sæt nu risene over at koge. Bring risene i kog under låg. Når de koger, skues der ned på svagt blus. Lad dem simre yderligere i 12 min. Efter de 20 min. burde risene være færdige og din tikka chicken masala smages til med salt og peber. Server retten rygende varm. Tikka chicken masala
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer