Ovnstegte kartofler med eddike

5. marts 2021
Ovnstegte kartofler med eddike og persille

Disse ovnstegte kartofler med eddike kan virkelig noget særligt. Eddiken løfter de sprøde kartofler til et helt andet niveau og gør den ellers traditionelle kartoffel ny og spænende!

Jeg har før delt min opskrift på helt klassiske ovnstegte kartofler. Det er dem vi altid får herhjemme til retter der skal serveres kartofler til. Jeg har sagt det før, men alle herhjemme synes, at sprøde ovnkartofler slår kogte kartofler any day!

Disse ovnstegtekartofler med eddike er en lidt anden udgave, af de ellers klassiske kartofler. Du skal ikke lade dig skræmme af eddiken, den løfter blot smagen og tilføjer noget andet og mere til retten. Første gang jeg lavede dem og fortalte min mand, at der var eddike i, så han noget skeptisk ud. Efter at have smagt dem, var han dog helt med på eddikevognen!

Ovnstegte kartofler – det perfekte tilbehør!

Som sagt, så laver jeg yderst sjælden kogte kartofler – med undtagelse til juleaften. Jeg servere derfor altid ovnstegte kartofler til mine retter, også til de helt klassiske retter såsom bøf med løg, medister, stegt flæsk eller karbonader. Disse kartofler med eddike er ingen undtagelse. Igen, de smager ikke af eddike, men giver blot kartoflerne mere dybde. Du kan derfor trygt servere dem til lige den ret du har lyst til uden problemer.

Ovnstegte kartofler med eddike

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 500 g. babykartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 2-3 tsk. eddike

Fremgangsmåde

1

Kom 1 l. vand over at koge i en stor gryde.

2

Skyl kartoflerne grundigt og kom dem i et dørslag, som stilles ovenpå gryden. Kom grydens låg over kartoflerne.

3

Damp kartoflerne i ca. 20 min. til de er møre. Tjek med en kniv - hvis kartoflerne slipper kniven er de møre.

4

Imens kartoflerne damper, varmes ovnen op på 220 grader varmluft.

5

Når kartoflerne er dampet færdig kommes de over i et ildfast fad.

6

Tryk kartoflerne let flade med en kartoffelmoser eller en gaffel.

7

Vend dem i olie og salt og kom dem i ovnen.

8

Lad kartoflerne stege i 20 min.

9

Når kartoflerne er færdige tages de ud af oven og vendes med eddiken. Smag til og se hvor meget eddike du synesde skal have og om de evt. skal have et ekstra drys salt inden servering.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar