Muffins med chokoladestykker: Mors Bamsekager

9. oktober 2019
Muffins med chokoladestykker

De lækreste muffins med chokoladestykker fra min barndom! Min mor har lavet dem til os i al den tid jeg kan huske og de er helt igennem fantatiske og stadig en all-time favorit.

Disse muffins er ren nostalgi for mig! Min mor lavede dem altid til os, når vi skulle have kage med i skole, til fødselsdage eller hvis hun gerne ville overraske os efter skole eller i weekenden. Hun lavede dem altid i nogle bamseforme – da jeg elskede bamser da jeg var lille. Hjemme hos os, hedder de derfor stadig “Mors Bamsekager”. Jeg har desværre ikke de samme bamseforme som min mor – men de fungere også i helt almindelige muffinforme. Jeg bruger dog altid gode store muffinforme.

Min mor har altid hakket chokoladen groft. Dette giver nogle dejlige chokoladestykker at bide ned i når du spiser din muffin. Hun har også altid sagt, at jeg skal huske at blande chokoladen med de tørre ingredienser først, da de på denne måde ikke falder så hurtigt ned i bunden af muffinformen og dermed giver en bedre fordeling af chokolade i hele kagen.

Holdbarhed og opvarmning

Kagerne er selvfølgelig bedst på bagedagen, men kan sagtens gemmes til dagen efter. De bliver som nybagte, hvis du giver dem 15-20 sek. i mikroovnen. Chokoladen smelter på ny og kagen bliver blød og smovset igen. Vi plejer, at lave en god stor portion og fryser dem vi ikke skal bruge. De er perfekte til fryseren, da de er hurtige at tø op og efter en tur i mikroovnen er der “friskbagte” muffins med chokoladestykker!

Jeg håber, at disse muffins med chokoladestykker bliver en ligeså stor favorit os din familie som du har været – og stadig er os min! Hvis du og din familie er glade for muffins, kan jeg også anbefale at afprøve bananmuffins med chokolade. De er super gode og holder sig fugtige i krummen længe.

Muffins med chokoladestykker

Af Christina Antal portioner: 12

Ingredienser

  • 3 æg
  • 170 g. sukker
  • 1 dl. olie
  • 3/4 dl. mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 255 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

1

Tænd oven på 180 grader.

2

Kom æg og sukker i en stor skål og pisk det godt sammen med en håndmikser indtil massen er lys og luftig.

3

Tilsæt olie og mælk og rør det forsigtigt ind i æggemassen med en spatel.

4

I en anden skål røres mel, salt, vaniljesukker og bagepulver sammen.

5

Hak chokoladen groft og bland det i melblandingen.

6

Vend nu forsigtig melblandingen i æggemassen. Vend det godt sammen med en spatel indtil, der ikke er flere klumper.

7

Med to spiseskeer, fordeles dejen over i 12 store muffinforme*. Fyld kun formene 2/3 dele op, ellers flyder det over.

8

Kom dine muffins i ovnen og bag i 20 min.

Bemærkninger

* Jeg har en muffin-bageform med 12 huller, hvor jeg kommer papir muffinforme ned i hullerne. På denne måde flyder kagerne ikke ud og du har mere styr på dem.

Måske vil du også synes om

14 Kommentarer

  • Svar
    Dorte Nielsen
    16. januar 2021 at 16:24

    Har lige lavet dem – TUSIND TAK ! mega hit og så lækre, høje sprøde og svampede inden i.

    • Svar
      Christina
      25. januar 2021 at 14:28

      Hej Dorte,
      Dejligt du var ligeså vilde med de lækre muffins som vi er herhjemme 😀

  • Svar
    Kirsten Thostrup
    27. maj 2021 at 22:37

    Bagte en kæmpeportion til vores længe ventede familiefest i pinsen. De blev spist rub og stub og mine børnebørn på 2-4-5-6 og 9 år har bestilt en ny portion når de kommer på besøg om en uge. Det er den bedste anbefaling. Lækre kager, som nu er på favoritlisten.

    • Svar
      Christina
      27. juni 2021 at 10:34

      Ej Kirsten, det er jeg simpelthen så glad for at høre! 😀
      Opskriften er nemlig også en af vores klare favoritter herhjemme 🙂

  • Svar
    Tine
    27. august 2021 at 21:17

    Hvilken olie bruger du.

    • Svar
      Christina
      29. august 2021 at 23:28

      Jeg bruger blot en helt almindelig raps eller solsikkerne 🙂

  • Svar
    Marlene Larsen
    6. oktober 2021 at 8:22

    Hej
    Jeg vil høre om muffinens kan fryses, da vi skal i sommerhus med vennerne og jeg skal bage en del der til?
    Vh Marlene

    • Svar
      Christina
      7. december 2021 at 21:38

      Hej Marlene,

      Mange gange undskyld det sene svar.
      Jeg håber i havde en dejlig tur i sommerhus og at du fik bagt disse skønne muffins til turen 🙂

      De kan saftens fryses ned og smager ligeså skønt når de er tøet op 😀
      Jeg bager ofte en stor portion og fryser dem ned. På den måde kan jeg altid lige tage en enkelt op og tø i mikroovnen hvis jeg lige har lyst til lidt hurtigt mundgodt 😉

      Igen undskyld det sene svar

      Venlig hilsen
      Christina

  • Svar
    Simone Nygreen
    7. november 2021 at 21:35

    Hey 😊 .. Shit nogle gode muffins jeg fik lavet ud af din opskrift. Nam Nam siger jeg bare 😊

    • Svar
      Christina
      7. december 2021 at 21:23

      Tusinde tak Simone 😀

  • Svar
    Tina Bøll
    9. januar 2022 at 16:18

    Jeg bagte dem og fulgte opskriften men mine blev ekstremt tørre.
    Hvad har jeg gjort forkert?

    • Svar
      Christina
      2. marts 2022 at 9:03

      Hej Tina,
      Det er jeg ked af at høre. Måske du er kommet til at bage dem på varmluft? Det kan i hvert fald tørre dem ud 🙂

  • Svar
    Louise
    7. oktober 2022 at 10:04

    Rigtig gode!! 👍👍
    Kan sagtens tåle mere chokolade! Gav den 100 g lys chokolade og 100 g hvid (dobbelt op) og de blev gode 😊😊👍👍!

    • Svar
      Christina
      7. oktober 2022 at 10:26

      Hej Louise, så Dejligt du kunne lide dem! De er nemlig gode 😀 og altså mere chokolade lyder heller ikke dårligt 😉 rigtig god ide med den hvide chokolade, det må jeg prøve næste gang 😀

    Skriv en kommentar