Bananmuffins med chokolade

6. maj 2019
Bananmuffins med chokoladestykker

Bananmuffins med chokolade er simpelthen den skønneste muffin! Bananen gør, at krummen holder sig saftig i flere dage – så lav endelig en stor portion.

Hvis jeg har bananer liggende som er ved at blive overmodne – så laver jeg næsten altid disse bananmuffins. Det er egentlig ikke fordi du som sådan kan smage bananen, men som sagt så holder de krummen saftig og giver en god dybde til smagen.

Bananmuffins med chokolade

Jeg bruger både havregryn og grahamsmel i denne opskrift. Det giver en lidt mere mættende muffin og øger fiberindholdet, hvilket bestemt er et plus i min bog.

De er virkelig gode at fryse ned, så lav endelig en stor portion, nu når du er i gang. Jeg plejer at sætte dem ved siden af hinanden i en frysepose, så de står helt tæt. Tag dem op når du skal bruge dem og tø dem op på køkkenbordet. Varm dem kort i ovn eller mikroovn. På den måde, smeltes chokoladen en smule, og du får følelsen af en helt nybagt muffin! Vær dog opmærksom på, ikke at varme dem for længe i mikroovnen, da jeg har oplevet at de bliver hårde af dette.

Jeg kan personligt god lide, at der er store stykker chokolade i dejen, så jeg hakker chokoladen lidt groft. På den måde, kan du virkelig smage den og få en fornemmelse af, at bide ned i et stykke chokolade. Jeg bruger altid god mørk chokolade til mine bananmuffins. Jeg vil anbefale at hakker chokoladen med en brødkniv, da det savtakkede blad holder bedre ved chokoladen, så kniven ikke skøjter rundt.

Hvis du er sulten efter flere lækre kager med chokoladestykker, vil jeg klart anbefale mine store og chewy cookies – velbekomme!

Bananmuffins med chokolade

Af Christina Antal portioner: 12 stk.

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 æg
  • 150 g. mørk chokolade
  • 40 g. havregryn
  • 50 g. grahamsmel
  • 130 g. hvedemel
  • 1,5 dl. mælk
  • 1,5 dl. smagsneutral olie
  • 60 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

2

Mos bananerne godt i en skål og bland dem med sukker og vaniljesukker.

3

Tilsæt mælk, æg og olie og bland det godt sammen.

4

Hak chokoladen groft og kom den i en anden skål.

5

Tilsæt bagepulver, natron, havregryn og de forskellige meltyper til chokoladen og vend det hele godt sammen.*

6

Rør nu melblandingen i æggemassen og vend det hele forsigtigt sammen.

7

Fordel dejen i 12 store muffinforme med to skeer.

8

Kom dem i ovnen og bag i 18-20 min.

9

Tjek om de er færdige, ved at stikke en kødnål ned i en muffin. Der skal ikke være dej tilbage på nålen når du trækker den op igen.

Bemærkninger

* Når chokoladen vendes med melet først, har det ikke ligeså stor tendens til at falde ned i bunden på hver muffin som hvis du blander det i en våd dej.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar