Kødboller i tomatsovs i ovn

10. september 2020
Kødboller i tomtsovs i ovn

Kødboller i tomatsovs er en populær familieret som både store og små holder af! Denne opskrift er lavet i ovnen og giver nogle dejlig faste kødboller og en skøn tyk og cremet tomatsovs. Nem og hurtig hverdagsmad.

Jeg har før delt en skøn opskrift på en skøn opskrift på spaghetti og kødboller i tomatsovs. I den opskrift bruges der svinekød i stedet for oksekød, samt sovsen vendes med skønne bredde pappardelle pastabånd.

I dag vil jeg dele opskriften på en lidt anden kødboller i tomatsovs. Her er kødbollerne lavet af oksekød og krydret med både parmesan og krydderurter. Opskriften er inspireret af min mor – som meget ofte har serveret denne ret, da det er en af min lillebrors ynglingsretter. Han elsker generelt alt italiensk inspireret mad, og jeg forstår ham til fulde! En anden af hans favoritter er bl.a. denne skønne spaghetti bolognese, som jeg ofte har lavet når han har været på besøg.

Kødboller i tomtsovs i ovn med pennepasta

Kødboller lavet i ovn

Denne opskrift på kødboller i tomatsovs er noget anderledes end den jeg før har delt, da denne primært laves i ovnen. Jeg har prøvet en del forskellige metoder, for at få kødbollerne så saftige som muligt, men stadig så de er faste og nemme at håndtere. Jeg synes ikke, at det fungere for mig, når jeg tilbereder dem på en pande. De går hurtigt i stykker og smuldre efterfølgende i sovsen. Derudover ligner det ofte små frikadeller frem for skønne runde kødboller. Derfor laver jeg kødbollerne i ovnen – nemt og lige til!

Konsistensen på sovsen

Tomatsovsen påbegyndes i en gryde, men tilberedes færdig i ovnen sammen med kødbollerne. Det giver en skøn og cremet sovs, som trækker smag af kødbollerne og giver retten en lækker dyb smag. Du kan enten vælge at blende dine tomater, eller blot mose dem ud med en grydeske. Det kommer an på, om du ønsker at der skal være tomatstykker i sovsen eller ej. Herhjemme blender vi tomaterne, da jeg synes, at det giver det mest cremede resultat.

Hvis du synes, at sovsen bliver lidt for tyk, kan du komme lidt mere vand i sovsen. Det løsner sovsen en smule og gør den knap så tyk. Husk på, at der fordamper en del væde når fadet sættes i ovnen. Sovsen skal derfor være tyndere når den kommes i ovnen, end du lige umiddelbart ønsker slutresultatet skal være.

Kødboller i tomatsovs med penne og parmesan

Serveringsforslag og tips til nedfrysning

Herhjemme servere vi altid denne udgave af kødboller i tomatsovs sammen med pasta penne. Penne er rigtig gode til, at holde på sovsen og suge rigtig meget smag til sig. Du kan dog også servere retten lidt mere traditionelt sammen med spaghetti. Det giver dig en lidt mere lady og vagabonden version som ungerne helt sikkert vil elske.

Nedfrysning på to måder

Hvis i kun er to som herhjemme, eller blot har lidt rester tilovers så frys dem endelig ned. Retten egner sig nemlig super godt til, at blive en hjemmelavet færdigret som hurtigt kan tages op af fryseren! Jeg plejer altid, at fryse halvddelen ned, så vi har nem mad til en travl hverdag. Jeg fryser blot kødbollerne med sovsen over ned i en fryseegnet beholder.

Hvis du vil lave en endnu hurtigere færdigret, kan du fryse retten ned sammen med pasta. Her plejer jeg, at fylde pasta i bunden og så komme tomatsovs og kødboller ovenpå. Sørg blot for, at komme rigeligt med sovs over pastaen, da den ellers bliver tør af en tur i mikroovnen.

Kødboller i tomatsovs

Af Christina Antal portioner: 4

Kødboller i tomatsovs er en klassisk familieret som både store og små holder af! Denne opskrift er lavet i ovnen og giver nogle dejlig faste kødboller og en skøn tyk og cremet tomatsovs. Nem og hurtig hverdagsmad.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. rasp
  • 3 spsk. parmesan
  • 1 bundt hakket basilikum eller en blanding mellem persille og basilikum.
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet sort peber
  •  
  • Tomatsovs
  • 2 ds. flåede tomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. tomatpure (1 lille dåse)
  • 2 dl. grøntsags- eller hønsefond (eller vand og en boullionterning)
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. tørret basilikum (eller en lille håndfuld friskhakket)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kødboller

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Hak løg og hvidløg fint i en minihakker, eller meget fint i hånden. Du kan også rive det på et rivejern. Det er bare vigtigt, at det er hakket meget fint, så du ikke støder på store tern af løg samt kødbollerne holder bedre sammen.

3

Bland nu det hakkede kød sammen med de hakkede løg og hvidløg samt æg, mælk, rasp og parmesan. Krydder til sidst med salt og peber.

4

Rør farsen godt. Jeg plejer at bruge en håndmikser. Det er vigtigt, at farsen virkelig binder sig sammen.

5

Form nu kødbollerne. Det er nemmest hvis din hånd er lidt våd, så farsen ikke sidder ligeså nemt fast.

6

Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og kom kødbollerne i ovnen.

7

Bag dem i 15 min.

8

Imens kødbollerne bages færdig, begynder du på tomatsovsen.

Tomatsovs

9

Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde på middelvarme med lidt olie.

10

Når de er begyndt at tage lidt farve kommes tomatpure i gryden og svitses kort af.

11

Blend de flåede tomater og kom dem i gryden sammen med de resterende ingredienser til tomatsovsen.

12

Smag sovsen godt til med salt og peber og evt. mere balsamico hvis den mangler lidt syrlighed.

13

Kom nu kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsovsen over og riv evt. lidt parmesan over.

14

Kom fadet i ovnen og bag ved 200 grader varmluft i 20 min.

15

Vi plejer at servere penne til retten, som koges imens sovsen er i ovnen. Kog efter anvisning på pakken eller ca. 8-10 min. i rigeligt saltet vand.

16

Når sovsen er færdig tages den ud af ovnen og

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar