Kartoffelmos med forårsløg og gruyère

31. marts 2020
Kartoffelmos med forårsløg og gruyère

Denne kartoffelmos med forårsløg og gruyére er fuldstændig fantastisk og smager perfekt til fyldt mørbrad, grillspyd eller en god bøf! En skøn afveksling til den klassiske kartoffelmos.

Jeg har altid været en kæmpe fan af kartoffelmos og elskede som barn aller mest min bedstemors mos, da hun ikke sparede på smørret. Kartoffelmos lavet rigtigt, er super cremet, blød og rund i smagen. Jeg elsker at servere kartoffelmos til bl.a. brændende kærlighed, eller mos med bacon og ærter i cidersauce. Det smager nu også godt sammen med en god grillet pølse!

Denne kartoffelmos er dog en lidt grovere version, hvor kartoflerne ikke engang behøver at blive skældet. Så nogen ville nok også kalde det en doven udgave af mosen. Hvis du kun kan finde vinterkartofler med en tyk skræl, vil jeg dog anbefale at skælle dem, da mosen ellers bliver alt for grov og lidt sej i det.

Denne grove kartoffelmos er fyldt med friske forårsløg og en lækker cremet gruyére. Hvis du ikke kan finde en gruyére, så erstat endelig med en modnet hvid cheddar. De er begge skarpe og lidt nøddeagtige i smagen og smelter begge utrolig godt.

Kartoffelmos med forårsløg og gruyère

Tilbehør til din kartoffelmos

Ja, som regel er det jo kartoflerne der er tilbehøret til kødet, men i dette tilfælde, er det altså kartoffelmosen der er stjernen! Mosen passer som sagt utrolig godt sammen med mørbrad eller kalkun, men kan også sagtens nydes til nogle helt klassiske frikadeller eller måske små kyllingdeller.

Gem evt. resterne og varm dem dagen efter i mikroovnen. Jeg tror også sagtens, du ville kunne varme resterne i en lille gryde – evt. med en smule mælk for at gøre den lidt løsere igen.

Kartoffelmos med forårsløg og gruyère

Af Christina Antal portioner: 3-4

Denne kartoffelmos med forårsløg og gruyére er fuldstændig fantastisk og smager perfekt til fyldt mørbrad, grillspyd eller en god bøf! En skøn afveksling til den klassiske kartoffelmos.

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 30 g. smør
  • 4 forårsløg
  • 60 g. gruyére eller modnet cheddar
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Skyl og skrub kartoflerne godt med en svamp.

2

Skær dem i grove tern og kom dem i en gryde.

3

Dæk dem med vand.

4

Bring kartoflerne i kog under låg. Når de koger, skrues der ned på svagt blus og de koges i 16-20 min. eller indtil de er møre.

5

Imens kartoflerne koger, rives osten fint og forårsløg skæres i tynde ringe.

6

Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra.

7

Mos kartoflerne sammen med smør og bland med revet ost og forårsløg.

8

Smag mosen til med salt og peber. Kartoffelmos kan som regel trække ret meget salt.

9

Server evt. med lidt mere revet ost på toppen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar