Kålsalat med kylling og peanuts

4. september 2019
Kålsalat med kylling og peanuts

En lækker asiatisk kålsalat med kylling og peanuts vendt i en lækker teriyaki inspireret marinade. Super hurtig, sprød og fuld af smag!

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker det asiatiske køkken. Kombinationen af sur, sød, salt og stærk kan bare noget – og det asiatiske køkken gør det til perfektion! Denne opskrift har en teriyaki inspireret marinade som jeg synes gør hele forskellen for denne ret. Den løfter en ellers lidt kedelig kålsalat til nye højder hvis du spørger mig.

Når vi skal have salat herhjemme, prøver jeg altid at finde en spændende opskrift, da jeg ellers synes, at det bliver kedeligt. Jeg kan rigtig godt lide, at bruge spidskål i mine salater, da det mætter godt og ikke smager ligeså meget af kål som fx hvidkål og rødkål. Spidskålen er lidt mildere i smagen og er ikke så sejt at tygge.

Hvis du leder efter en lidt lettere salat, kan du istedet prøve, at give dig i kast med min grønne salat med fetaost. Den er lidt lettere i smagen end denne, men fyld af smag og virkelig mættende.

Kålsalat med kylling og peanuts

Peanuts og mynte

I denne kålsalat med kylling udgør peanuts en stor del af retten. Da de har samme marinade som kyllingen, hænger de utrolig godt sammen med resten af retten og det hele harmonere bare rigtig godt. Hvis du ikke er til så mange peanuts, kan du sagtens skære lidt ned på dem. Vi herhjemme synes dog, at de virkelig løfter retten til et andet niveau og kommer derfor altid 1 dl. i salaten.

Om du kommer mynte i eller ej er op til dig. Mynten er meget gennemtrængende i smagen og blot 3-4 blade er nok til at få hele retten til at smage af mynte. Jeg plejer, at rive det lidt groft imellem fingrene og vender det i retten til sidst. Hvis du ikke er til mynte, så kan du sagtens undlade det helt. Brug lidt persille eller mere forårsløg hvis du er mere til det.

Kålsalat med kylling og peanuts

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 1/2 rød spidskål
  • 1/2 spidskål
  • 2 forårsløg
  • 3 mynteblade - kan undlades
  • 1 dl. saltede peanuts
  • 1/2 dl. soyasauce
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1/2 lime
  • Friskkværnet peber
  • Ét nip knust chili

Fremgangsmåde

1

Snit kålen fint i tynde strimler. Halver evt. strimlerne, så de ikke bliver for lange i salaten.

2

Snit også forårsløg fint i tynde skiver. Gem lidt af de grønne toppe til at drysse over retten til sidst.

3

Skær kylling i tynde strimler og krydder let med salt og peber.

4

Varm en pande op ved middel-høj varme og kom lidt smør på panden.

5

Kom kyllingen på panden og brun det godt.

6

Bland imens soyasauce, honning, lidt lime, et nip chili og friskkværnet peber. Start forsigtigt ud med limesaften, da det hurtig bliver for syrligt. Smag dig frem.

7

Når kyllingen er brunet lidt af, tilsættes peanuts. Vend det hele godt og steg til det hele får noget farve.

8

Tilsæt så soyablandingen og skru lidt ned for varme. Vend godt rundt hele tiden, så honningen ikke brænder på.

9

Efter ca. 5 min. burde væden være reduceret kraftigt og kyllingen gennemstegt.

10

Vend det hele sammen med kålsalaten og lidt mynte som du har revet i hænderne.

11

Kom salaten på et fad og top med lidt forårsløg og evt. lidt rå peanuts.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar