Cookies med chokoladestykker

17. maj 2019
Cookies med chokoladestykker

Cookies med chokoladestykker – behøver jeg overhovedet at sige mere? Denne opskrift giver både en sprød men samtidig chewy cookie med lækre bidder af chokolade!

Jeg E L S K E R cookies; hvem gør ikke det?! Personligt kan jeg godt lide en lækker chewy cookie. Hvis du mere er til en sprød en af slagsen, kan du vælge at give disse cookies en smule længere i ovnen.

Jeg deler her min helt klassiske opskrift på cookies med chokoladestykker. Jeg bruger blot kogechokolade som jeg hakker. Som jeg også nævnte i min opskrift på bananmuffins, vil jeg anbefale at hakke chokoladen med en brødkniv, så kniven får bedre fat i chokoladen og den dermed bliver nemmere at hakke. Du kan også sagtens vælge at bruge rigtige chokoladeknapper for et mere æstetisk look. Smagen ændrer sig dog ikke, så brug det chokolade du bedst kan lide. Jeg vælger altid at bruge en blanding mellem mørk chokolade og mælkechokolade, så der er lidt variation i smagen.

Opskriften giver 14 stk, og de kan sagtens gemmes i en tætlukket beholder i nogle dage. Hvis du alligevel synes, at det er for mange kan de sagtens fryses. Jeg vil dog anbefale, at fryse cookiedejen inden den bages. Frys dem i små kugler, og når du så kommer hjem lækkersulten, tag dem ud af fryseren og kom dem på en bageplade. Bag dem et par minutter længere end opskriften her angiver og du har dig selv friskbagte cookies!

Cookies med chokoladestykker

Af Christina Antal portioner: 14 stk.

Ingredienser

  • 300 g. hvedemel
  • 150 g. blødt smør
  • 125 g. brun farin
  • 100 g. rørsukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 350 g. chokolade

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.

2

Rør sukker, brun farin og smør sammen i en skål med en håndmikser.

3

Kom herefter æg, æggeblomme og vaniljeekstrakt i skålen og pisk igen til massen er lys og cremet.

4

Bland langsomt mel og natron i med en røreske.

5

Hak chokoladen i grove tern og vend dem i dejen.

6

Del dejen i 14 klumper.

7

Bag dem ad to-tre omgange, da klumperne skal have ca. 8 cm. afstand mellem hinanden, da de færdige cookies ellers flyder sammen.*

8

Kom klumperne på en bageplade med bagepapir og kom dem i ovnen.

9

Bag hvert hold I 15 min.

10

Lad dem hvile på bagepladen i 5 min. før de flyttes på en rist og køles helt ned.

Bemærkninger

Du kan med fordel gemme de ventende dejklumper i køleskabet indtil de skal bages. På denne måde bliver dejen ikke for varm og de flyder dermed mindre ud når de bages.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar