Scampi Fritti

17. maj 2019
Scampi fritti

Scampi fritti er en super velsmagende måde, at tilberede jomfruhummerhaler på. Hummerhalerne er friteret og virkelig sprøde og syndige!

Jeg stødte første gang på scampi fritti da jeg så et afsnit af Spise med Price. Retten så fuldstændig fantastisk ud og de to madglade brødre solgte simpelthen retten så godt, at jeg straks måtte kreere den herhjemme! Det er virkelig en syndig måde at tilberede jomfruhummer på – men hold op hvor det smager godt.

Jomfruhummerhalerne bliver dyppet i en tyk beignetdej og derefter friteret, så de bliver helt sprøde. Vi plejer at servere dem til et godt stykke brød og med en masse citron.

Tartarsauce er et klassisk tilbehør til retten, men da jeg ikke er så tosset med kappers, plejer jeg altid, at lave en sauce bestående af mayonnaise, citronsaft, sort peber og masser af frisk purløg. De friterede jomfruhummerhaler er meget tunge og fede i smagen og kan derfor sagtens bære en meget skarp og frisk dyppelse.

Da scampi fritti er en meget luksuriøs ret, har jeg ofte serveret det som forret. For eksempel til nytårsaften, fødselsdage eller andre hyggelige familiesammenkomster. Vi har dog også fået retten en ganske almindelig fredag aften, hvor det bare lige skulle være lidt ekstra lækkert.

Nyd retten med dem du holder af og forbered dig på en ny familiefavorit!

Scampi fritti

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg. jomfruhummerhaler
  • 1 citron
  • 3 spsk. mayonnaise
  • Sort friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. smør, smeltet
  • 1,5 dl. øl
  • 2 dl. vand
  • 2 æggehvider
  • Olie til fritering

Fremgangsmåde

1

Start med beignetdejen, da den skal stå på køl i 20 min.

2

Rør mel, salt, smør, øl og vand godt sammen til en ensartet dej.

3

Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og fold dem forsigtig i dejen til den er fin og ensartet.

4

Stil på køl i 20 min.

5

Rør mayonnaise, lidt citronsaft og hakket purløg sammen og smag til med en masse sort peber og en smule salt. Sæt på køl.

6

Pil skallen af jomfruhummerhalerne. Dup dem grundigt med køkkenrulle så de er tørre. Salt dem let.

7

Varm olie op i en gryde eller pande. Når olien syder omkring enden af en tændstikker er olien klar.

8

Vend jomfruhummerhalerne i beignetdejen og kom dem i olien - ikke for mange af gangen, da olien så bliver for kold.

9

Friter dem til de er gyldne. De må endelig ikke blive for mørke.

10

Kom dem op på en tallerken med køkkenrulle og lad dem dryppe lidt af.

11

Salt dem lige inden servering.

12

Server med citronbåde og purløgsmayonnaisen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar