Hjemmelavet broccolisalat med bacon og sprøde solsikkekerner er helt sikkert en af de lækreste måder, at tilberede broccoli på!
Herhjemme elsker vi simpelthen broccoli og denne broccolisalat med bacon er ingen undtagelse! Broccolien bliver kort blancheret, således at den stadig er sprød og lækker ved servering.
Opskriften stammer fra min søster, som altid har lavet den til familie sammenkomster eller andre festlige lejligheder. Hun lavede den altid med miracle whip og det smager også dejligt. Dog har jeg erstattet det med cremefraiche, da jeg ellers altid står med et halv glas tilbage jeg ikke får brugt.
Du kan servere broccolisalaten til alt mulig slags tilbehør. Herhjemme plejer vi altid at servere den, når vi laver fyldt kalkunbryst, fyldt mørbrad eller som en lækker madpakke på arbejdet. Du kan dog også sagtens bruge den, istedet for en almindelig snittet salat til fx lasagne. Mulighederne er mange så prøv dig frem og se hvad du og din familie bedst kan lide at servere til. For jeg kan nemlig love, at denne salat ikke bare er tilbehør – det er en ret i sig selv og fortjener at være fokuspunktet på aftensbordet!
Hvis du ikke er så vild med broccoli, kan du prøve med blomkål i stedet for. Det smager virkelig også dejligt og giver et virkelig sprødt resultat. Eventuelt kan du også prøve at skifte broccolien ud med grønne bønner der kort er blevet blancheret – det tror jeg virkelig også kunne smage skønt!
Salaten kan sagtens gemmes i køleskabet et par dage – så lav endelig rigeligt.
Super lækker og cremet salat med broccoli, bacon, solsikkekerner og skøn cremefraiche. En virkelig familieklassiker som altid er et hit både blandt store og små. Kog vand i en kogekande. Imens skære du broccolien i små buketter og kom dem i en skål. Kom 1/2 tsk. salt over samt det kogende vand så det dækker broccolien og læg låg på. Lad broccolien trække i 10 min. Steg imens bacon sprødt på en pande. Kom det på fedtsugende papir og lad det dryppe af. Kom solsikkekernerne på panden og steg dem til de får lidt farve. Pas på de ikke brænder på. Hak løget meget fint og rør det sammen med cremefraiche, mayonnaise og eddike. Kom også bacon og solsikkekerner i skålen og smag til med salt og peber. Hæld vandet fra broccolien og lad det dryppe godt af. Vend broccolibuketterne i dressingen og sæt på køl. Lad det trække i 30 min. før servering. * Du kan også bruge et almindeligt hvidt løg.Broccolisalat med bacon og solsikkekerner
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer