Glaseret hamburgerryg

16. november 2020
Glaseret hamburgerryg med stuvede grønlangkål og brunede kartofler

Glaseret hamburgerryg høre sig bestemt de kolde måneder til! Denne lækre sennepsglaserede skinke bliver saftig og lækker og er en af de bedste måder, at tilberede hamburgerryg på!

Personligt elsker jeg en god kogt eller glaseret hamburgerryg. Hvis jeg skal vælge, vil jeg dog til hver en tid foretrække denne lækre sennepsglaserede skinke, da den har så meget mere smæk på smagen!

Hvis du er mere til en almindelig kogt hamburgerryg, så spring blot glaseringen over og server skinken efter kogningen. Lad den dog lige hvile et øjeblik, så safterne kan trække ind i kødet og sætte sig. På denne måde, får du det mest saftige kød.

Glaseret hamburgerryg med stuvede grønlangkål

Det klassiske tilbehør til glaseret hamburgerryg

Herhjemme kunne vi ikke forestille os, at få serveret hverken en kogt eller glaseret hamburgerryg uden en god gammeldags grønlangkål! For mig høre det sig til og er næsten det bedste ved hele måltidet. Grønkål er generelt noget der høre sig efterårs- og vintermånederne til og jeg elsker det den lækre kraftige kål. Hvis du står med en masse grønkål, så prøv fx. at skifte spinaten ud med kålen i disse lækre spinatvafler.

Nå tilbage til det lækre tilbehør til den glaserede hamburgerryg. Udover grønlangkålen, serverer jeg altid brunede kartofler til, da jeg synes, at det høre sig til. De sukkerbrunede kartofler tilføjer også noget lækkert sødt til den ellers salte og røgede hamburgerryg.

Jeg plejer faktisk ikke, at servere andet som tilbehør end ovenstående. Men hvis der er nogle rundt om bordet, som er ekstra sultne, kan du altid servere en god kogt kartoffel til. Jeg finder dog altid, at de kogte kartofler er dem som ligger tilbage på tallerkenen – i hvert fald på min egen. Du kan også prøve, at servere en ovnstegt kartoffel til eller lækre cremede flødestuvede kartofler, hvis du ligesom jeg ikke er så meget til de almindelige kogte kartofler.

Glaseret hamburgerryg

Af Christina Antal portioner: 6
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 1 time og 10 min. Tid i alt: 1 time og 20 min.

Ingredienser

  • 1,5 kg. røget hamburgerryg eller røget skinke
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. brun farin
  • 2 spsk. rasp

Fremgangsmåde

KOGNING

1

Kom en stor gryde med rigeligt vand over at koge.

2

Klip nettet af din hamburgerryg eller skinke.

3

Kom hamburgerryggen i det kogende vand. Vandet skal dække kødet.

4

Lad den småkoge i 35 min. under låg. Det skal ikke koge voldsomt, men blot stå og simre.

5

Herefter tages gryden af varmen og hamburgerryggen trækker i vandet under låg i yderligere 30 min.

GLASERING

6

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

7

Når hamburgerryggen har stået og trukket færdig, tages den op af vandet og tørres godt af, så den er helt tør udenpå.

8

Bland sennep, farin og rasp sammen og smør kødet ind i blandingen. Jeg plejer ikke at smøre enderne, men kun skindet, da endestykkerne ellers vil blive lidt for krydrede.

9

Kom kødet i et ovnfast fad og sæt i ovnen og steg i 10 min. indtil skorpen er boblende og gylden.

10

Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den hvile 5 min. inden du servere.

11

Server med brunede kartofler og en lækker cremet grønlangkål.

Bemærkninger

Hvis du servere din hamburgerryg med grønlangkål, så gem suppen du har kogt kødet i og kog din grønkål heri. På den måde opnår du en dybere smag i din grønlangkål. Brug desuden kogevandet til, at spæde sovsen op med.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar