Brioche burgerboller – den mest bløde og luftige burgerbolle du kunne tænke dig! Den er blød, en smule sød og smager helt fantastisk godt af smør.
Herhjemme er vi vilde med burger! Vi får det relativt ofte og jeg elsker, at eksperimentere med forskelligt fyld og forskellige burgerboller. Grove burgerboller har altid været et hit herhjemme og opskriften på disse får du en anden dag. Førstepladsen er nemlig blevet skiftet ud med disse lækre brioche burgerboller!
Brioche bollerne er nemlig blevet familiens helt store favorit, når det kommer til hjemmelavede burgerboller! Det føles altid som en meget luksuriøs burger man sætter tænderne i, når burgeren laves med disse burgerboller. Bollen er så luftig og let og smager skønt af smør! Bollerne smager sødere end almindelige burgerboller pga. smørret – dette synes jeg personligt giver burgerne en skøn smagsdybde.
Dette er burgerbollen, du kender fra de skønne burgere de serverer på caféer og restauranter. De er super nemme at lave selv og giver dig mulighed for, at server en ligeså luksuriøs burger derhjemme! Det er helt klart ikke en sund burgerbolle, men når du nu alligevel skal forkæle familien med hjemmelavet burger – så gå all in.
Hævning
Jeg har fiflet en del med opskriften og nu synes jeg den sidder lige i skabet! Det er vigtigt, at bollerne får lov at hæve lunt og længe. Jeg må indrømme, at jeg en dag kom til at springe en smule hurtigt over hævningen, hvilket resulterede i små og meget kompakte burgerboller.
Jeg vil derfor anbefale, at lave burgerbollerne en dag du har god tid. Det giver altså bare det bedste resultat og der er ikke noget så ærgerligt som et mislykket bageprojekt! Bollerne er super velegnede til at fryse ned – så lav da endelig en dobbelt portion nu hvor du er i gang!
Favorit fyld
Som sagt, er disse brioche burgerboller familiens favorit når det kommer til hjemmelavede burgerboller! De er super velegnede til en klassisk oksekødsburger med ost, pulled pork burger med hjemmelavet coleslaw, flæskestegssandwich, burger med serrano og parmesan eller min favorit – Ambassadørens burger med kylling!
Nem hjemmelavet opskrift på de lækreste og mest luftige brioche burgerboller! Lun mælk i en gryde til det er håndvarmt. Rør gæren ud i mælken - sørg for det er helt opløst. Hæld det over i en røremaskine og tilsæt 2 æg, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet. Skær smør i tern og kom det i røreskålen lidt efter lidt. Rør dejen til den er glat Kom herefter resten af hvedemelet i og ælt dejen til den er blød og smidig og slipper skålens kanter. Ælt i ca. 8 min. Kom dejen over i en meldrysset skål og lad hæve tildækket og lunt i 1,5 time. Form 8 burgerboller og stil på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad hæve i ca. 1 time. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Når bollerne er hævet godt op, pisket det sidste æg. Pensel brugerbollerne to gange så de er godt dækket af æg. Kom dem i ovnen og bag i ca. 15-17 min. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering. Hvis du skal fryse bollerne ned, så giv dem evt. 2-3 min mindre i ovnen. På denne måde bliver de ikke overbagte når du tør dem op og varmer dem i ovnen. Brioche burgerboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer