Fyldt kalkunbryst med mozzarella, soltørrede tomater, basilikum og løg – svøbt i bacon. Det er en af mine all-time favoritter og jeg håber også, at det bliver en af dine!
Opskriften på fyldt kalkunbryst har jeg fået af min søster. Hun er super kreativ i køkkenet og har altid en masse velsmagende ideer oppe i ærmet. Denne opskrift er en familiefavorit og er blevet serveret til utallige familiesammenkomster og er altid et hit!
Herhjemme er soltørrede tomater ikke i så høj kurs og jeg har eksperimenteret med mange retter hvor de bare ikke fungerer i. Men i denne opskrift må jeg bare erkende, at de ikke kun fungerer super godt – men er helt uundværlige! De giver retten et varmt udtryk i smagen og en dybde jeg bare ikke kan opnå uden. Desuden siger min kæreste ikke noget til dem, når de som her er blandet med ost og bløde løg.
Opskriften virker måske lidt omstændig – men er egentlig meget simpel. Det vigtigste er, at du er omhyggelig med at banke kødet godt ud. Ellers vil kødet blive meget tykt inde i midten og den kan være svær at rulle sammen og vikle bacon om.
Fyldet er også super velegnet til fyldt mørbrad, og vi plejer altid at lave både kalkun og mørbrad når vi holder store familiefester. På den måde, er der lidt forskelligt – uanset om man er til kalkun eller svinekød. Derudover kan du også afprøve kylling i baconsvøbt med den lækreste tomatpasta. Det er en sand hverdagsklassiker på dage hvor det gerne må gå lidt stærkt.
Vi plejer at servere fyldt kalkunbryst til en god broccolisalat, gratinerede porre, flødekartofler eller blot en god sommersalat med et sprødt flute til.
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Pil løgene og halvér dem. Skær dem i tynde skiver. Kom dem på en pande med rigeligt smør og drys med sukker. Lad dem stege ved middel varme og rør jævnligt i dem. De skal blive helt bløde og gyldne. Skær imens de soltørrede tomater i helt fine tern. Det samme med osten og basilikum, der også hakkes fint. Det hele vendes godt sammen i en skål. Tilsæt løgene når de er karamelliserede og bløde. Skær nu kalkunbrystet ud. Lav et snit ind i siden så den kan foldes ud. Bank den helt flad med en kødhammer, pas på den ikke går i stykker. Krydder godt med salt og peber. Kom fyldet ovenpå kødet og lad der være lidt luft til kanterne. Rul nu kødet om sig selv så stramt du kan. Kom herefter baconskiverne rundt om kødet, igen så stramt som muligt. Stil kalkunbrystet i et ovnfast fad og kom den midt i ovnen. Lad den stege i 40-45 min. Skru op på grill og giv den yderligere 5 min.Fyldt kalkunbryst i baconsvøb
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer