Tarteletter med hamburgerryg, ærter og gulerødder

3. december 2020
Tarteletter med hamburgerryg, ærter og gulerødder

Nu nærmer julen sig, og ingen jul uden tarteletter. Disse tarteletter med hamburgerryg, ærter og gulerødder er et super lækkert alternativ til det klassiske fyld med høns i asparges.

Herhjemme står tarteletter højt på listen over vores foretrukne aftensmad – især her op til jul! Vi har altid kun fået de klassiske tarteletter med høns i asparges, som er en favorit blandt mange. Disse tarteletter med hamburgerryg er dog et glimrende alternativ hvis du som jeg, gerne vil prøve lidt forskelligt fyld.

Desuden er det en perfekt måde, at få brugt rester fra en kogt eller glaseret hamburgerryg. Jeg vil klart anbefale, at gemme noget af kogevandet fra hamburgerryggen, til at lave sovsen af. Dette giver så meget mere smag til fyldet – og du opnår en skøn og røget smag til sovsen. Kog grøntsagerne heri, og det bliver endnu bedre!

Tarteletter med hamburgerryg, ærter og gulerødder

Nedfrysning af fyldet

Hvis du har en stor rest tilbage af din hamburgerryg, kan du sagtens lave en ordentlig portion af dette tarteletfyld og fryse det ned i mindre portioner. Du skal blot tø det langsomt op og varme det i en gryde. På denne måde er der virkelig nem aftensmad på de travle dage julen over.

Sovsen kan godt ligne, at den gryner en smule i starten – men når den er varmet ordentlig op, bliver den glat og fin igen. Tilføj evt. lidt vand for at løsne sovsen lidt op, da den godt kan være en smule tyk efter nedfrysningen.

Leder du efter andre lækker retter her op til december, så kast sig ud i en skøn risengrød, æbleskiver, medister eller den helst store middag med flæskesteg med hjemmelavet rødkål og brunede kartofler!

Tarteletter med hamburgerryg, ærter og gulerødder

Af Christina Antal portioner: 2-3

Ingredienser

  • 300 g. rester fra kogt eller glaseret hamburgerryg eller skinke
  • 3 gulerødder
  • 150 g. ærter fra frost
  • 1 glas slikasparges (hvide tynde asparges) + lagen
  • 2 spsk. hakket persille
  • 50 g. smør
  • 500 ml. kogevand fra hamburgerryg eller en let grønsagsfond
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  •  
  • 10 tarteletter

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

2

Bring kogevandet fra din hamburgerryg eller en grøntsagsfonden i kog.

3

Skær imens gulerødderne i fine tern.

4

Hæld vandet fra dine asparges og skær dem i mindre stykker. Gem lagen i en lille skål.

5

Skær resterne fra din hamburgerryg i tern på størrelse med gulerødderne.

6

Hak persillen fint.

7

Når fonden koger, kommes gulerødderne i og koges møre i 3-5 min. tjek dem undervejs.

8

Når gulerødderne er næsten møre, tilsættes ærterne. De skal kun lige koges op.

9

Si kogevandet fra og gem det til sovsen.

Sovs

10

Smørret kommes i en gryde og smeltes.

11

Tilsæt mel og pisk det godt sammen

12

Tilsæt nu aspargesvandet og begynd tilsætte kogevandet lidt efter lidt imens du pisker godt. Tilsæt fond indtil sovsen har den rette konsistens. Sovsen skal være tyk og cremet så det ikke flyder for meget ud af tarteletterne.

13

Smag sovsen til med salt og peber.

14

Kom nu gulerødder, ærter, hamburgerryg, asparges og den hakkede persille i sovsen.

15

Lad sovsen stå og småsimre ved lavt blus imens tarteletterne bages efter anvisning - ca. 5 min.

16

Server fyldet i tarteletterne og drys evt. med lidt mere persille

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar