Spaghetti carbonara med fløde

29. maj 2019
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er min ultimative yndlingsret og skal selvfølgelig deles her på bloggen. Denne opskrift er super cremet og fyldt med smag!

Min opskrift på spaghetti carbonara indeholder både løg, hvidløg og fløde og er derfor ikke en helt autentisk opskrift på den populære pastaret. Jeg synes dog, at både løg og hvidløg giver en super god smagsdybde til retten og fløden gør retten ubeskrivelig cremet og lækker – og høre efter min mening derfor til retten. Jeg bruger parmesan i min opskrift, men du kan også sagtens bruge den lidt billigere Gran Padano.

Mange er lidt bange for at lave retten, da der skal æggeblommer. Du skal ikke være bange for, at ægget bliver til røræg – der skal alligevel en del varme til. Du skal bare huske, at inden æggeblommerne tilsættes, tages panden af varmen og så røres der godt når ægget er kommet i. Jeg har aldrig oplevet problemer med at æggeblommerne stivner.

Retten kan sagtens gemmes og varmes dagen efter. Jeg plejer at varme det i en lille gryde med en smule mælk. Retten skal ikke helt op at koge, men lige varmes godt igennem. Her har jeg heller ikke oplevet, at ægget pludselig stivner. Du kan også sagtens varme retten i mikroovnen. Tilsæt en smule mælk til bøtten og varm på middel styrke i nogle minutter.

Jeg har lavet denne opskrift utallige gange, både til vores egen lille familie og til gæster. Den har altid været et hit, både blandt store og små og som sagt er det min livret! Hvis du leder efter andre cremede pastaretter, kan jeg klart anbefale dig, at afprøve min pastaret med laks i citronflødesovs eller den italienske klassiker Cacio é pepe.

Spaghetti carbonara

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g spaghetti linguine
  • 250 ml. fløde
  • 40 g. parmesan eller Gran Padano
  • 1 pakke bacon i tern
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

1

Sæt en stor gryde vand over at koge. Salt vandet godt.

2

Kom baconet på en pande og steg det ved middelhøj varme.

3

Imens hakkes løg og hvidløg fint.

4

Når bacon har smidt størstedelen af fedtet kommes pastaen over at koge. Kog efter anvisning - ca. 8-10 min.

5

Når baconet er lige ved at være færdigstegt kommes løg på panden. Steg videre til løgene er gennemsigtige - kom så hvidløg ved og steg i et par minutter.

6

Kom nu flød og parmesan på panden, rør det hele godt sammen og lad osten smelte.

7

Smag til med salt og en masser friskkværnet sort peber.

8

Tag panden af varmen. Når fløden ikke koger mere røres æggeblommerne i

9

Dræn spaghettien og vend den i sovsen.

10

Server straks med friskhakket persille og en masse parmesan og sort peber.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar