Salat med spinat, ærter & feta

5. maj 2019
Salat med spinat, ærter og feta.

Salat med spinat, ærter og feta er en skøn sommersalat med masser af smag! Der er ingen behov for dressing, da fetaen cremer hele retten på den mest vidunderlige måde!

Jeg er altid på jagt efter en ny og spændende salat, som jeg kan servere til aftensmaden. Især i sommermånederne er det skønt med noget friskt tilbehør til de mange grillaftener!

Denne salat opstod, da jeg havde en del feta i køleskabet som skulle bruges. Jeg plejer at bruge feta til min bønnesalat, men jeg ville gerne prøve noget nyt. Det blev så til denne salat med spinat og ærter. Ærterne gør bare noget ved salaten – de er så friske at bide ned i og fungerer super godt sammen med fetaen. Spinaten er et skønt alternativ til almindelig bladsalat og er spækket med gode vitaminer – så hold dig endelig ikke tilbage!

Jeg har afprøvet med asparges i opskriften, da det matchede det grønne tema. Asparges har en unik, men virkelig fantastisk smag. Personligt synes jeg dog, at de overtog salaten smagsmæssigt og jeg har derfor valgt, kun at holde mig til ærter og spinat. Men hvis du er vild med asparges og har nogle du skal have brugt, så tilføj dem endelig.

Salat med spinat, ærter og feta

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 100 g. spinat
  • 3 dl. ærter
  • 1/3 pakke blød fetaost*

Fremgangsmåde

1

Tø ærterne op i en skål. Dæk evt med vand, så de tør hurtigere.

2

Imens skyldes spinaten godt og slynges tør i en salatslynge.

3

Skær fetaosten i små tern. Den er meget blød, så skær så godt du kan.

4

Bland nu spinat, ærter og feta godt sammen. Pas på ikke at mose fetaosten for meget.

5

Smag evt. til med friskkværnet peber.

6

Server alene med et godt stykke kød, eller som tilbehør til dine yndlingsretter.

Bemærkninger

* Jeg bruger altid mærket PUCK - Mediterranean style white cheese i den blå indpakning.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar