Salat med rejer og avocadodressing

7. juni 2020
Salat med rejer og avocadodressing

Denne lækre salat med rejer og avocadodressing er simpelthen så forfriskende og passer perfekt til sommerens lette aftensmåltider! Salaten kan sagtens gemmes og er også vidunderlig til en god og mættende frokost.

Herhjemme er skaldyr en klar favorit og vi elsker at eksperimentere med forskellige måde at bruge de skønne ingredienser på. Vi elsker bl.a. et helt klassisk stjerneskud med tons af rejer, denne lækre pastaret med rejer og rosévin og selvfølgelig hvidløgsrejer til tapasbordet!

Jeg har eksperimenteret med forskellige salater med skaldyr, og denne salat med rejer og avocadodressing er simpelthen så skøn! Den er super forfriskende og er spækket med blandet grønt og er utrolig mættende. Den er som sagt perfekt til de varme sommeraftner, hvor man bare har lyst til noget let og friskt! Hvis der skulle være rester – så heldige dig! Salaten passer nemlig også helt perfekt til madpakken.

Hvis du ikke føler, at en salat kan mætte dig nok, så server blot et lækkert flute til. Du kan også servere nogle små stegte kartofler til, hvis du vil have mere fylde.

Salat med rejer og avocadodressing

Flere mættende salater

Skulle du få lyst til flere gode og mættende salater sommeren over, så kan jeg virkelig kun anbefale, at give dig i kast med det. Du kunne fx. afprøve en lækker salat med laks og sennepsdressing hvis du stadig foretrækker fisk og skaldyr. Du kan også gå i den anden grøft og lave en lækker italiensk oksekødssalat eller en cæsarsalat med pasta hvis du gerne vil have en mere fyldig salat.

Herhjemme elsker vi i hvert fald salater til aftensmad og vi skal nok nå igennem alle her hen over sommeren. Jeg håber du og din familie kan lide denne skønne og lette salat med rejer ! Og lige et sidste tip – lav endelig rigeligt dressing, så glider salaten som regel nemmere ned blandt ungerne.

Salat med rejer og avocadodressing

Af Christina Antal portioner: 2

Denne lækre salat med rejer og avocadodressing er simpelthen så forfriskende og passer perfekt til sommerens lette aftensmåltider! Salaten kan sagtens gemmes og er også vidunderlig til en god og mættende frokost.

Ingredienser

  • 250 g. rejer i lage
  • 1 pose salatmix (75 g.)
  • 1 hjertesalat
  • 1/2 agurk
  • 3 forårsløg
  • 150 g. cherrytomater
  • 1 bakke karse
  • 100 g. ærter (optøet fra frost)
  • 1/2 rød chili
  •  
  • DRESSING:
  • 1 avocado
  • 5-6 spsk. yoghurt neutral (eller cremefraiche)
  • 1 citron
  • 15 blade basilikum
  • salt og peber
  • evt. lidt vand for at gøre dressingen mere flydende

Fremgangsmåde

1

Start med dressingen:

2

Halver avocadoen og tag stenen ud. Tag kødet ud med en ske og kom i en skål.

3

Tilsæt basilikum, saften fra 1 citron samt yoghurt. Kør glat med en stavblender.

4

Smag dressingen til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt vand.

5

Nu til salaten:

6

Kom rejerne over i en sigte og skyl dem kort under koldt vand. Lad dem stå og dryppe af.

7

Hjertesalaten snittes fint og blandes med salatmixen.

8

Sker agurken i kvarte, fjern kernerne* og skær dem i tern.

9

Fjern kernerne fra chilien og sker den i fine skiver.

10

Snit også forårsløgene i fine skiver.

11

Cherrytomaterne skæres i kvarte (alt efter størrelse).

12

Bland nu alle grøntsagerne sammen.

13

Klip karsen ned i salaten og vend det rundt sammen med rejer og halvdelen af dressingen.

14

Server resten af dressingen on-the-side og pynt evt. salaten af med lidt mere chili og karse.

Bemærkninger

* Kernerne fra agurken fjernes, så salaten ikke bliver alt for våd. På denne måde hænger dressingen bedre fast og salaten kan holde sig længere frisk.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar