Salat er altid godt – og denne salat med laks og avocado er ingen undtagelse! Den er nem at gå til og mætter virkelig godt sammen med et godt flute og er perfekt til en let aftensmad eller en god solid frokost.
Selvom vejret begynder at blive koldere, så prøver vi stadig herhjemme, at få lidt salat og friskhed ind i hverdagen. Jeg elsker gode mættende salater og denne er ingen undtagelse! Salat med laks er noget jeg holder meget af og jeg har før delt opskrifter på fx denne skønne salat med laks og dild eller en lækker seafood salat med koldrøget laks. Hvis du ikke er til fisk, kan jeg virkelig anbefale, at prøve en god og solid kålsalat med teriyakimarineret kylling eller denne herlige italienske salat med oksekød og pesto.
Dagens salat med laks er med avocado som giver en skøn cremet fornemmelse til salaten. Derudover frisker cherrytomaterne virkelig op smagsmæssigt og græskarkernerne giver et lækkert sprødt element. Jeg synes, at det er en skøn salat, som kan nydes til en god solid frokost eller en let aftensmad. Herhjemme plejer vi, at servere salaten sammen med noget godt brød eller nogle små ovnristede kartofler. Dette gør, at selv manden bliver mæt af salat til aftensmaden.
Holdbarhed
Du kan sagtens lave denne salat som en lækker frokost til, at tage med på madpakken. Jeg vil dog ikke lave mere, end til to dage, da salaten ellers bliver lidt kedelig. Derudover kan jeg bedst selv lide tanken om så frisk laks som muligt.
For den bedste holdbarhed, kan det være en fordel, at vente med at vende salaten i olie-eddike blandingen. Derudover kan det være en rigtig god ide, at ligge laksen nederst sammen med cherrytomater og salaten på toppen. På denne måde ligger salaten ikke og bliver “våd” eller bliver tynget ned. Hvis du vil undgå, at din avocado bliver småkedelig, kan du blot skære den over om morgenen og tage halvdelen med i madpakken og så skære den ud på arbejdet og vende i salaten. Du kan også vende dine avocadotern i lidt citronsaft, så holder de farven bedre.
Jeg håber, at salaten falder i din smag – og at du får mod på, at kaste dig ud i endnu flere lækre og mættende salater til både frokost og aftensmad!
Salat er altid godt - og denne salat med laks og avocado er ingen undtagelse! Den er nem at gå til og mætter virkelig godt sammen med et godt flute og er perfekt til en let aftensmad eller en god solid frokost. POCHERING AF LAKSEN Kom vand, peberkorn, limesaft og salt ved i en gryde. Skær forårsløgene i grove skiver og kom dem ligeledes op i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, kommes laksen i og pocheres i omkring 7 min. Vandet skal kun lige simre og ikke koge voldsomt efter laksen er kommet i, da den ellers går i stykker. Når laksen er færdig tages den over på en tallerken og deles op i mindre stykker og køler af imens salaten laves. SALATEN Rist græskarkernerne på en tør pande ved høj varme et par minutter indtil de begynder at poppe. Salt dem let og stil dem til afkølning. Skyl og slyng både spinat og brøndkarsen og vend med æbleeddike og olivenolie Kom salaten på en stor serveringstallerken eller to individuelle tallerkner. halver avocadoen og fjern forsigtigt stenen. fjern kødet fra skallen og skær i mundrette tern og fordel dem på salaten Halver cherrytomaterne og kom også dem på salaten. Tag nu de afkølede laksestykker og fordel på salaten og drys med de ristede græskarkerner og en smule flagesalt. Hvis du gerne vil have salaten mere blandet, vendes det hele forsigtigt rundt på tallerkenen inden servering. Server salaten med godt brød eller ristede små kartofler.Salat med laks og avocado
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer