Til friske forårsruller er peanutdressing et must! Denne dressing er fyldig, spicy og smager bare fuldstændig fantastisk.
Jeg elsker friske forårsruller – og denne skønne peanutdressing er det perfekte tilbehør. De friske forårsruller har en meget ren og frisk smag, hvilket kræver en lidt fyldig dressing. Peanutdressing får en skøn fyldig smag af den cremede peanutbutter, samt et frisk kick af lime og chili.
Hvis du har rester tilbage af dressingen, smager den virkelig godt vendt sammen med en frisk salat. Her plejer jeg dog, at gøre dressingen lidt tyndere ved at piske lidt vand i den. På den måde er den nemmere, at fordele i salaten.
Peanutdressing er også skøn som dip til diverse grøntsagsstænger sammen med en hjemmelavet hummus eller som dressin i et pitabrød.
Crunchy eller smoothe peanutbutter til din peanutdressing?
Personligt elsker jeg den crunchy penautbutter og har den altid stående herhjemme i skabet. Jeg synes det giver et herligt element til dressingen, at der er lidt knas i. Du vil dog også sagtens kunne lave dressingen af en smoothe peanutbutter – det er helt op til dig og hvad du og din familie bedst kan lide.
Dressingen kan sagtens holde sig på køl i 5-6 dage – så lav endelig rigeligt så du har en herlig dip i løbet af ugen til dine grøntsagsstave.
Bland peanutbutter, soyasauce, vand og citronsaft godt sammen så det bliver en ensartet flydende dressing. Skræl og riv ingefæren til pure og bland den i massen. Det samme gør du ved hvidløget. Det er en smagssag, hvor stærkt af hvidløg man ønsker dressingen, så smag dig frem et fed af gangen. Jeg plejer at bruge 3. Smag nu dressingen til med evt. mere soyasauce og citron. Kom evt. lidt mere vand ved, hvis du synes dressingen bliver for tyk. Til sidst smages den til med cayennepeber, så den får et lille kick. Sæt på køl indtil servering og drys evt. med lidt sesamfrø for syns skyld inden servering. Kan fint holde sig på køl i 5-6 dages tid.Peanutdressing
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer