Hummus

27. august 2020
Hummus med olivenolie og cayennepeber

Hjemmelavet hummus er utrolig nemt at lave og smager fantastisk! Det er den perfekte dip til grøntsagsstave eller i pita og sandwichs.

Jeg elsker hummus og synes det er et utrolig lækkert og mættende mellemmåltid sammen med blegselleri og gulerodsstave. Jeg har især brugt denne snack, da jeg studerede, da det var nemt at spise i pausen. Det fungere også fantastisk som mellemmåltid på arbejdet og mætter virkelig godt. Dippen er også et hit hos børn, da det gør de trivielle grøntsagstave lidt mere spændende!

kikærter

Hummus består hovedsageligt af kikærter, som er spækket med protein. Hummus er derfor en skøn kilde til et energitæt mellemmåltid som holder dig kørende længe. Hvis du er vild med kikærter, kan jeg også anbefale at afprøve hjemmelavede falafler – de er så lækre!

Jeg bruger altid gode kikærter fra dåse når jeg laver hummus. De er allerede udblødt og kogt – og er lige til at blende. Du kan dog også sagtens bruge tørrede kikærter, men så skal du forberede dig lidt inden du skal lave din hummus. De tørrede kikærter skal helst udblødes natten over i rigeligt vand. Dagen efter koges de i ca. 40 min. indtil de er møre. Herefter afkøles de og så er de klar til at blende.

Da processen med de tørrede kikærter er lidt mere langsommelig, kan du med fordel lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner. På denne måde, kan du tage en lille portion op og lave hummus eller andre skønne retter.

Hummus med olivenolie

Tahin

Efter min mening skal der tahin i en god hummus! Tahin består af sesamfrø og er egentlig blot en sesamsmør eller paste. Det er samme koncept som en peanutbutter – blot lavet på sesamfrø.

Jeg har prøvet lidt forskellige slags, men synes altså at den lyse tahin giver det bedste og mest cremede resultat. Du kan også godt bruge den mørke (ristede) tahin fra fx. urtekram – men jeg synes ikke den giver samme cremede resultat som de lyse.

Jeg køber den lyse tahin enten i rema1000 eller hos en asiatisk specialbutik.

Holdbarhed på din hummus

Den færdiglavede hummus kan efter min erfaring holde sig frisk i køleskabet i 4-5 dage. Du kan derfor sagtens lave en god portion, så du har til flere dages mellemmåltider.

Hvis du gerne vil lave en lidt større portion, eller bare ikke kan nå at få spist din hummus, kan den sagtens fryses. Frys den ned i små portioner og når du så skal bruge dem, tages de op og tør op i køleskabet natten over. Så har du helt frisk hummus dagen efter.

Hummus

Af Christina Antal portioner: 4
Tilberedningstid: 10 min.

Hjemmelavet hummus er utrolig nemt at lave og smager fantastisk! Det er den perfekte dip til grøntsagsstave eller i pita og sandwichs.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1/2-1 dl. vand
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde

1

Dræn væsken fra kikærterne og skyl dem godt under rindende koldt vand.

2

Kom tahin og citronsaft i en blender og kør indtil det begynder at tykne lidt. Det tager ét minuts tid.

3

Tilsæt herefter kikærter, olivenolie, presset hvidløg og krydderierne og blend det hele godt.

4

Tilsæt vand lidt efter lidt indtil du har den ønskede konsistens.

5

Smag din hummus til med salt, citron og olie - alt efter om den mangler salt, syre eller fedme.

6

Smag også til med hvidløg og krydderier, hvis du synes den mangler et kick.

7

Kom den færdige hummus i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet indtil du skal bruge den.

Bemærkninger

Kan holde sig frisk i køleskabet i 4-5 dage i en lufttæt beholder.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar