Pasta med tomat og fløde

1. januar 2020
Pasta med tomat og fløde med basilikum

Pasta med tomat og fløde er en virkelig lækker kombination og en super enkelt ret at starte det nye år med. En simpel, hurtig og lækkert pastaret!

Der er simpelthen ikke noget bedre, end en hurtig og cremet pastaret! Jeg elsker pasta og jeg elsker fløde, der er bare intet at gøre. Så det er jo givet, at denne ret er blandt mine favoritter sammen med spaghetti carbonara, pastagratin med blomkål og pasta med laks i citronflødesovs. Udover fløden er der også i denne ret, lækre friske cherrytomater og et kick af chiliflager, som giver retten et ekstra nyk op!

Tomater – med eller uden skind?

Personligt er jeg ikke tosset med, at have skindet på tomaterne, da det hurtig falder af og bliver træls. Hvis du er ligesom jeg og ikke er så vild med skindet på tomaterne, kan du vælge, at flå dem inden de kommes i retten. Lav et kryds i toppen af tomaten, der hvor stilken har siddet. Overhæld dem med kogende vand og skindet begynder at krølle en smule sammen der hvor du har snittet krydset. Du kan herefter ligeså stille flå skindet af tomaterne en efter en.

Du behøver dog ikke at flå tomaterne, hvis skindet ikke genere dig. Personligt gør jeg det kun på de dage, hvor jeg har god til. Den dag jeg lavede denne ret og tog billederne, havde jeg ikke flået dem – og retten smagte stadig herligt! Hvis du beholder skindet på, er det dog ekstra vigtigt, at tomaterne ikke får for længe på panden inden sovsens kommes på. På denne måde, falder skindet ikke så nemt af.

Pasta med tomat og fløde og basilikum

Kødfri mandag

Denne pasta med tomat og fløde er en klassiker herhjemme, når vi skal have en kødfri dag. Kødfrie dage er egentlig noget vi længe har kørt med i den ugenlige madplan. Det giver bl.a. lidt luft i budgettet til, at vælge kød af bedre kvalitet de dage, hvor vi får dette. Derudover har det været med til, at inspirerer mig til nye og spændende retter uden kød. For mig har det altid været sådan, at jeg har opbygget hele måltidet ud fra hvilket kød vi skulle have. Det gjorde hele processen med at lave en madplan lidt småkedelig og triviel. De kødfrie dage har derfor gjort, at jeg bliver nødt til, at tænke mere kreativt ift. hvad jeg plejer – og det er jo altid herligt og forfriskende!

Hvis du mangler inspiration til andre kødfrie retter, kan jeg anbefale den klassiske falaffel i pita, champignon i kokosmælk, spansk tortilla, spaghetti arrabbiata eller en lækker pasta med pesto. Der er mange flere under kategorien kødfri hvis du er nysgerrig på mere.

Pasta med tomat og fløde

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g. spaghetti eller linguini
  • 200 g. cherrytomater
  • 1 løg
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 2,5 dl. blendede tomater (jeg plejer at blende en ds. flåede tomater og gemme resten til pizzasovs)
  • 1/2 dl. fløde
  • 1 dl. kogevand
  • 1-2 spsk. parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Hvis du vil have flået dine cherrytomater så start med dette.

2

Sæt vand over at koge til pastaen og salt det godt.

3

Kom pastaen i det kogende vand og kog i ca. 9-10 min.

4

Imens hakkes løg, chili og hvidløg fint og tomaterne deles i kvarte.

5

Kom lidt olie på en pande ved middel-høj varme og kom løg, hvidløg og chili ved.

6

Steg i nogle minutter til det begynder af falde lidt sammen.

7

Når pastaen mangler omkring 2 min. kommes tomaterne på panden og steges ca. et minut. De må ikke blive alt for bløde.

8

De blendede tomater kommes på panden sammen med kogevand, fløde og parmesan.

9

Rør det hele godt sammen.

10

Smag sovsen til med salt, peber og evt. en smule sukker.

11

Dræn pastaen og vend derefter det hele rundt i tomatflødesovsen.

12

Hak basilikummen groft og vend det i retten lige inden serveringen.

13

Server med ekstra parmesan på toppen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar