Pasta med rejer i flødesovs er en virkelig velsmagende pastaret! Her får du en flødesovs tilsæt en lækker sprød rosévin og en dyb smag af de lækreste rejer. Retten er blevet en af vores foretrukne pastaretter herhjemme – og det siger altså ikke så lidt.
Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg ELSKER pastaretter! Min hel klare favorit er og vil altid være den klassiske spaghetti carbonara med fløde og parmesan. Men på en stærk andenplads kommer altså denne virkelig velsmagende pastaret med fløde og kæmpe rejer.
I min familie har vi altid spist meget skaldyr og især rejer har været en af vores favoritter. Jeg har før delt opskrifter på stjerneskud, scampi fritti og hvidløgsstegte rejer. Derudover synes jeg, at pasta, flødesovs og fisk eller skaldyr er en fremgangende kombination og bare kan noget helt særligt. Hvis du er enig kan jeg kun anbefale at afprøve min opskrift på pasta med laks i flødesovs eller min pasta med laks og asparges i sennepssovs.
Nå, tilbage til opskriften her på pasta med rejer i den vidunderlige rosé-flødesovs. Opskriften er indspireret af Jamie Oliver, som virkelig kan noget med hans pastaretter. Jeg har dog tilpasset opskriften noget, så den bliver en smule mere cremet og passer bedre til vores familie.
Vin i maden
Jeg synes, at rosévinen giver retten et løft og en hel særlig dybde til retten og synes selvfølgelig, at den skal i. Hvis du ikke ønsker alkohol i maden, kan den dog godt undlades. Jeg ville dog erstatte den, med en smule mere pesto og måske lidt citronsaft for at give et kick til flødesmagen.
Jeg vil dog skynde mig at sige, at retten jo ikke smager af alkohol, da det meste fordamper under tilberedningen. Det eneste vinen skal gøre, er at give nogle skønne noter til retten og løfte den ellers lidt flade smag, som fløde godt kan give. Så giv vinen et skud – du vil ikke fortryde det! Og så er der jo altid den fordel, at du kan nyde et glas vin til maden efterfølgende.
Pasta med rejer i flødesovs er en virkelig velsmagende pastaret! Her får du en flødesovs tilsæt en lækker sprød rosévin og en dyb smag af de lækreste rejer. Tø rejerne op og pil skallen af. kog vand op i en stor gryde og salt det godt. kom spaghettien i gryden og kog efter anvisning (omkring 8-10 min). Imens hakkes hvidløget fint og kommes på en middelvarm pande med lidt smør. Steg et par minutter og tilsæt pestoen. Pas på, det kan godt sprutte lidt. Steg yderligere nogle minutter og kom rejerne på. Vend dem godt rundt i pestoen. Rejerne steges til de lige netop er blevet lyserøde, hvorefter vinen tilsættes. Kog vinen ind i 4-5 min. og tilsæt fløde og parmesan. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Når spaghettien er kogt, vendes det rundt i sovsen og servers med lidt friskhakket persille. Server retten med et koldt glas rosévin - velbekomme! * Hvis du kun kan finde kogte rejer, så tag dem af panden inden vinen kommes på. Kom dem tilbage i retten lige inden spaghettien vendes i retten. Dette forhindre rejerne i at blive hårde og seje.Pasta med rejer i flødesovs
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer