Pasta i flødesovs med cherrytomater

30. april 2021
Pasta i flødesovs med cherrytomater

Hvem elsker ikke Pasta i flødesovs? Herhjemme er det et kæmpe hit – og denne opskrift med friske cherrytomater er virkelig skøn!

Jeg elsker pasta! Og for mig, er der intet bedre end pasta i flødesovs. Hvis jeg kunne, så ville jeg ikke spise andet. Det er især den klassiske spaghetti carbonara der står øverst på listen over pastaretterne. Men denne pasta i flødesovs med cherrytomater er virkelig også god og er en klar feriefavorit herhjemme.

Min mand og jeg fik nemlig en lignende pastaret på en af vores ferier på Tenerife. Vi synes, at retten smagte så godt, at vi måtte prøve at genskabe den herhjemme. Det vil jeg faktisk mene er lykkedes ret godt – og det blev til denne skønne ret.

Pasta i flødesovs med cherrytomater

Hvilken type pasta?

Herhjemme bruger jeg altid en frisk pasta. Jeg skifter lidt imellem med og uden spinat og med eller uden fuldkorn. Det kommer an på hvad jeg lige kan skaffe og hvad der evt. er på tilbud. Men køb den friske pasta du bedst kan lide. Det kan også være rigtig sjovt, at købe friske lasagneplader og skære dem ud i bredde bånd. Dette giver en meget bredere pasta end dem du ellers kan købe og er især sjovt hvis der er børn der spiser med.

Hvis du ikke er til den friske pasta, så brug en god bred tørret pappardelle pasta. Den bruger jeg bl.a. også til mine kødboller i tomatsovs.

Mere grønt til din pasta i flødesovs?

Hvis du ikke synes, at cherrytomaterne helt er nok grønt til din aftensmad, kan du servere en lækker frisk salat til retten. Du kan også med fordel vende en pose frisk babyspinat i retten til sidst. Dette giver et grønt boost og smager skønt.

Jeg håber, at du og din familie vil nyde denne pastaret ligeså meget, som vi gør hjemme hos mig.

Pasta i flødesovs med cherrytomater

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g. frisk pasta
  • 1 kyllingebryst
  • 6-8 cherrytomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 ml. fløde
  • 30 g. revet parmesan
  • 1 ds. flådede tomater
  • 10 blade basilikum
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Sæt vand over at koge til pastaen.

2

Hak løg og hvidløg fint og kom det på en middel-varm pande med lidt olie.

3

Skær kyllingen i små strimler og kom det på panden og steg gyldent på begge sider. Krydder med salt og peber.

4

Blend imens de flåede tomater sammen med et nip sukker.

5

Halver cherrytomaterne.

6

Kog nu pastaen efter anvisning - omkring 5 min.

7

Kom tomater på panden og steg ved hård varme i 1 min.

8

Tilsæt de blendede tomater, fløden og parmesanen.

9

Smag til med salt og peber og riv basilikumbladende ned i saucen.

10

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra og pastaen vendes i sovsen.

11

Server med ekstra parmesan og basilikum.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar