Ovnbagte kyllingelår med ærter og porre

4. maj 2019
Kyllingelår med ærter og porre bagt i ovn

Denne opskrift på ovnbagte kyllingelår med ærter og porre er så simpel og velsmagende! Den kræver ikke den store arbejdsindsats og så er den altid et hit blandt store og små.

Jeg har før skrevet om kyllingelår tilberedt i ovn – simpelt og lækkert. Idag kommer der en anden version af ovnbagte kyllingelår, her serveret med en masse grønt. Retten er virkelig en skøn måde, at få lidt mere grønt på og passer stort set sig selv. Jeg plejer altid, at servere retten med et godt brød som tilbehør og en masse lækkert hvidløgsmør.

Kyllingelårene har en lang tilberedningstid, så begynd i god tid. Jeg kan dog love dig, at de er ventetiden værd! Den lange stegetid i ovnen giver de mest saftige og møre kyllingelår med det sprødeste skind du kunne forestille dig. Og lad os være ærlige – det er det salte og sprøde skin der er bedst!

Jeg kan personligt godt lide, at grøntsagerne får en stegeskorpe og bliver lidt mørke. Hvis du ikke er så vild med dette, skal du bare vende dem lidt oftere, så du undgår at de får for meget varme på en side.

Hvis du tænker, at i ikke bliver mætte af fyldt og brød, kan du altid servere ris som tilbehør. Her kan du evt. lave en lille smule mere væde i fadet, så du har noget sovs at komme over risene.

Ovnbagte kyllingelår med ærter og porre

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 2 hele kyllingelår med rygben - eller delt i over- og underlår som på billedet.
  • 2 porre
  • 400 g. ærter fra frost
  • 2 fed hvidløg
  • 150 ml. hønsefond
  • 1,5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.

2

Del porrene i 3 stykker hver og halver stykkerne på langs.

3

Rens dem godt under rindende vand, så der ikke sidder jord imellem lagene.

4

Kom dem i et ovnfast fad sammen med ærterne, hakket hvidløg, fond, eddike og olie.

5

Krydder godt med salt og peber og vend det hele godt rundt.

6

Gnid kyllingelårene godt ind i olie og krydder med salt og peber.

7

Læg lårene ovenpå grøntsagerne.

8

Sæt fadet i ovnen og bag i 45 min.

9

Tag fadet ud og rør forsigtigt rundt i grøntsagerne så de ikke branker for meget.

10

Sæt fadet tilbage i ovnen og slå ovnen om på varmluft og lad stege i 30 min.

11

Hold øje med grøntsager og kylling og skru ned på alm. ovn hvis du synes, at det begynder at branke.

12

Server med godt brød, smør og et koldt glas hvidvin.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar